Valls reconeix treballs i activitats sobre equitat de gènere amb els premis Dolors Vives i Rodón 2022

Valls reconeix treballs i activitats sobre equitat de gènere amb els premis Dolors Vives i Rodón 2022

>Les estudiants Ainara Peris Maldonado i Noelia Flores Álvarez, l’Escola Enxaneta i l’Associació Porta Oberta recullen els guardons en un acte celebrat al Saló de Plens

230314L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Igualtat, Jordi Cartanyà, han lliurat aquesta tarda els Premis Dolors Vives i Rodón corresponents a l’any 2022, uns guardons que reconeixen els treballs acadèmics i les activitats que promouen l’equitat de gènere. L’acte s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb l’assistència de les persones i entitats que han estat premiades.

Per segon any consecutiu, el guardó s’ha ampliat de dues a quatre categories. Al reconeixement dels treballs de recerca de batxillerat i les activitats de diferents formats organitzades pels centres educatius, s’hi han afegit des del 2021 els treballs curriculars de cicles formatius de grau mitjà o grau superior i les activitats de diferents formats organitzades per les entitats de la ciutat. La intenció és promoure la igualat efectiva entre dones i homes i la visibilització de la diversitat de gènere i afectivosexual entre un ventall més ampli de la ciutadania.

Així doncs, en la categoria de treballs de recerca de batxillerat, el jurat ha atorgat el premi al treball titulat «La dona a través de la moda durant els segles XIX, XX i XXI», d'Ainara Peris Maldonado. El jurat ha decidit també lliurar l’accèssit d’aquesta categoria al treball titulat «Se’ns tracta igual en la publicitat del s.XXI?», de Noelia Flores Álvarez. En la categoria d’activitats de diferents formats en centres educatius, la distinció ha estat per al projecte «Mirem el Nadal amb ulleres liles», de l’Escola Enxaneta de Valls. Finalment, el jurat ha concedit el premi de la categoria d’activitats de diferents formats d’entitats al projecte «Grup de dones i salut mental», de l'Associació Porta Oberta. La categoria de treballs curriculars de cicles formatius de grau mitjà o grau superior ha quedat deserta en no haver-se presentat cap treball a concurs.

La Regidoria d’Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat convoca anualment els Premis Dolors Vives i Rodón per a treballs acadèmics i activitats de diferent format duts a terme per l’alumnat dels centres educatius de Valls durant el curs acadèmic i per les entitats de la ciutat. La finalitat d’aquesta convocatòria és la incorporació de la perspectiva de gènere i d’actuacions en formació, recerca, activitats i aprenentatge tot promovent i donant difusió a aquesta temàtica amb l’objectiu final d'afavorir la igualat efectiva entre dones i homes i visibilitzar la diversitat de gènere i afectivosexual. Aquest objectiu s'emmarca dins d'una de les principals línies de treball del Pla Local de Política de Dones i d'Igualtat de Valls.