Torna el cicle “Reviu el Centre Històric”, activitats de festa i cultura al carrer els dissabtes

Torna el cicle “Reviu el Centre Històric”, activitats de festa i cultura al carrer els dissabtes

Les regidories de Centre Històric i Cultura impulsen el programa d'activitats com a promoció del comerç de proximitat i del mercat de la fruita i la verdura

> El cicle té per objectiu dinamitzar culturalment i econòmica el nucli històric de la ciutat 

Animacions teatrals, actuacions musicals, vermut swing i inflables, són les propostes de la programació, que arrenquen aquest dissabte 18 de març

> Consulteu la programació

Aquest dissabte 18 de març torna el cicle “Reviu el Centre Històric. Festa i cultura al carrer”. La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Valls, omplirà els carrers i places del nucli antic d'activitats lúdiques i familiars els dissabtes al matí. El projecte, impulsat per les regidories de Centre Històric i Cultura, a més de ser una aposta lúdica i festiva de caràcter estable a la ciutat, vol atreure a tots els vallencs i vallenques per redescobrir el centre històric i contribuir a la dinamització del comerç de proximitat de Valls, com també el mercat de la fruita i la verdura que ha retornat al seu espai tradicional.

Així, una part de les activitats se celebraran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai per a vianants a tocar del centre comercial de Valls i que comunica, a la vegada, les històriques places del Blat i de l'Oli, on s'ubica el mercat setmanal de Valls. El programa del cicle inclou a més espectacles de caràcter itinerant per estendre les activitats festives a altres carrers i places del centre històric.

La nova edició del cicle arrenca aquest dissabte 18 de març i s’allargarà fins a finals de maig, per omplir d'activitats d'animació i festa al carrer els dissabtes. El programa inclou activitats molt diverses per a tots els públics, des d'atraccions infantils com inflables, així com activitats d'animació teatral i música.

En total s’han programat vuit d’activitats que s’estendran fins al proper 27 de maig. Entre les propostes, hi destaquen els espectacles familiars itinerants “Dragon ST" presentat per Jam, “Traps” de la Cia Efímer, “Open Door” presentat per Pere Hosta, “Rum-Rum Trasto Karts” de la Cia Xip-Xap. També hi trobarem inflables que s’instal·laran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya perquè menuts hi puguin participar. En l’apartat de les actuacions musicals hi posaran el ritme itinerant, per carrers i places, Always Drinking Marching Band que presenta “El carrer és nostre”, i Orkestrònia s’instal·larà a la plaça del Museu Casteller, amb els seus instruments musicals de creació pròpia, fets amb materials recuperats. Finalment, un vermut swing omplirà de balladores i balladors la plaça del Museu Casteller de Catalunya en aquest cicle, que vol omplir de vida, festa i cultura el nucli vallenc.

«Reviu el Centre Històric» és una programació transversal teixida per les regidories de Centre Històric i Cultura, amb l’objectiu la dinamitzar culturalment l’activitat econòmica i comercial del nucli històric, especialment des del retorn del mercat setmanal al seu emplaçament tradicional, al cor d’aquest espai.

230315ReviuCH

Programació “Reviu el Centre Històric”, març – maig

 

18 de març, 11:30 h.

Centre Històric, itinerància

Always Drinking Marching Band presenta: El carrer és nostre - Música

 

25 de març, 12 a 14 h.

Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Vermut Swing

 

1 d’abril, 11 a 11:30 h

Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Orkestrònia - Instal·lació musical

 

15 d’abril, 11:30 h

Centre Històric, itinerància

Xip Xap presenta: Rum-Rum Trasto Karts - Una cursa de cotxes on pot passar de tot

 

22 d’abril, 11:30 h

Centre Històric, itinerància

Jam presenta: Dragon ST - Una divertida història de dracs i cavallers

 

6 de maig, 11:30 h

Centre Històric, itinerància

Efímer presenta: Traps - Descobreix aquests simpàtics i curiosos dracs

 

13 de maig, 11:30 h

Centre Històric, itinerància

Pere Hosta presenta: Open Door Atreveix-te a passar per la porta

 

27 de maig, 11 a 14 h

Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Inflables

 

 

VALLS · 15 DE MARÇ DE 2023