Valls organitza la cinquena edició de la favatada i la mostra de cuina de les faves als restaurants de la ciutat

Valls organitza la cinquena edició de la favatada i la mostra de cuina de les faves als restaurants de la ciutat

La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati, però els restauradors arrenquen la mostra gastronòmica des d’avui 20 de març fins el 9 d’abril

> Tretze restaurants se sumen a la mostra i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista

> A partir d’avui es poden adquirir a l’Oficina de Turisme els tiquets per a la favatada

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors impulsen la cinquena edició de la Favatada de Valls. Amb el lema «De l’hort al plat», els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A partir d’avui es poden adquirir a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme els tiquets per a la favatada popular que se celebrarà al Pati el proper dissabte 1 d’abril.

Tot i així, entre el 20 de març i el 9 d’abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany se sumen a la mostra 13 establiments de restauració que incorporaran la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que aniran de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.

La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui 20 de març fins el 31 de març, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.

 

Mostra de Cuina de les Faves

La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrenca avui 20 de març i s’allargarà fins al 9 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

Així, als restaurants de Valls es podran provar el saltat de faves i calamarsets (Ca l’Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).

 

Mostra de Cuina de les faves, del 20 de març al 9 d’abril als restaurants

 

Restaurant Ca l’Àngel

Carretera del Pla, 126

977 600 481

 

Saltat de faves i calamarsets

Restaurant Ca la Ninona

Plaça de la Vil·la Romana, 1

877 654 790

 

Remenat de favetes, calçots i torreznos

Restaurant Cítric

 

Passeig de l’Estació, 18-22

977 608 264

 

Favetes saltejades amb pernil

Restaurant El Trispolet

 

Muralla de Sant Antoni, 20

Tel. 977 614 869

 

Favatada mar i muntanya

Restaurant Julià Mallol

Carrer Sant Francesc, 37

977 622 046

 

Faves a la catalana

K de Valls

 

Plaça de Sant Francesc

977 174 324

 

Faves de la padrina

Restaurant La Licorera

 

Ctra. Tarragona, 6

977 612 045

 

Faves amb bacallà

La Providència

Carrer del Forn Nou, 13

654 308 882

 

Coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada

 

Bar Restaurant Luga

Plaça de la Vil·la Romana, 4

977 622 079

 

Favetes terra i mar

La Masia del Pla

Carretera del Pla, Km 19

El Pla de Santa Maria

977 630 511

 

Puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta

 

Restaurant Nou Milán

Carrer Jaume Mercadé, 2

977 601 041

 

Faves al la catalana

 

Planeta Kasteller

Carrer de la Vallvera, 11

977 606 248

 

Pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou

Portal 22

Plaça Portal Nou, 22

977 622 199

 

Faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets

 

 

 

Concurs d’Instagram

S’ha organitzat un concurs d’Instagram on es poden penjar les fotos dels plats de faves elaborats pels restaurants adherits a la mostra (del 20 de març al 9 d’abril), amb el l’etiqueta #FavatadaValls i mencionant al restaurant a la teva publicació i ser seguidor de @visitavalls. La persona guanyadora rebrà un àpat per a 2 comensals a triar en un dels restaurants adherits a la Mostra.

>BASES DEL CONCURS

>MÉS INFORMACIÓ

230317FavatadaConcurs

 

VALLS · 20 DE MARÇ DE 2023