> La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati, però els restauradors arrenquen la mostra gastronòmica des d’avui 20 de març fins el 9 d’abril
> Tretze restaurants se sumen a la mostra i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista
> A partir d’avui es poden adquirir a l’Oficina de Turisme els tiquets per a la favatada
La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors impulsen la cinquena edició de la Favatada de Valls. Amb el lema «De l’hort al plat», els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A partir d’avui es poden adquirir a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme els tiquets per a la favatada popular que se celebrarà al Pati el proper dissabte 1 d’abril.
Tot i així, entre el 20 de març i el 9 d’abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany se sumen a la mostra 13 establiments de restauració que incorporaran la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que aniran de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.
La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui 20 de març fins el 31 de març, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.
Mostra de Cuina de les Faves
La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrenca avui 20 de març i s’allargarà fins al 9 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.
Així, als restaurants de Valls es podran provar el saltat de faves i calamarsets (Ca l’Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).
Mostra de Cuina de les faves, del 20 de març al 9 d’abril als restaurants
Restaurant Ca l’Àngel |
Carretera del Pla, 126 977 600 481
|
Saltat de faves i calamarsets |
Restaurant Ca la Ninona |
Plaça de la Vil·la Romana, 1 877 654 790
|
Remenat de favetes, calçots i torreznos |
Restaurant Cítric
|
Passeig de l’Estació, 18-22 977 608 264
|
Favetes saltejades amb pernil |
Restaurant El Trispolet
|
Muralla de Sant Antoni, 20 Tel. 977 614 869
|
Favatada mar i muntanya |
Restaurant Julià Mallol |
Carrer Sant Francesc, 37 977 622 046
|
Faves a la catalana |
K de Valls
|
Plaça de Sant Francesc 977 174 324
|
Faves de la padrina |
Restaurant La Licorera
|
Ctra. Tarragona, 6 977 612 045
|
Faves amb bacallà |
La Providència |
Carrer del Forn Nou, 13 654 308 882
|
Coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada
|
Bar Restaurant Luga |
Plaça de la Vil·la Romana, 4 977 622 079
|
Favetes terra i mar |
La Masia del Pla |
Carretera del Pla, Km 19 El Pla de Santa Maria 977 630 511
|
Puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta
|
Restaurant Nou Milán |
Carrer Jaume Mercadé, 2 977 601 041
|
Faves al la catalana
|
Planeta Kasteller |
Carrer de la Vallvera, 11 977 606 248
|
Pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou |
Portal 22 |
Plaça Portal Nou, 22 977 622 199
|
Faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets
|
Concurs d’Instagram
S’ha organitzat un concurs d’Instagram on es poden penjar les fotos dels plats de faves elaborats pels restaurants adherits a la mostra (del 20 de març al 9 d’abril), amb el l’etiqueta #FavatadaValls i mencionant al restaurant a la teva publicació i ser seguidor de @visitavalls. La persona guanyadora rebrà un àpat per a 2 comensals a triar en un dels restaurants adherits a la Mostra.
VALLS · 20 DE MARÇ DE 2023