Sortida de marxa nòrdica al Baix Gaià i Mèdol

Sortida de marxa nòrdica al Baix Gaià i Mèdol

Una nova sortida de marxa nòrdica organitzada pel Patronat Municipal d'Esports de Valls (PME-Valls) amb la col·laboració de l'empresa Bendhora, va tenir lloc el passat dissabte 18 de març pels voltants de la Riera de Gaià. Una quinzena de participants van poder gaudir d’una ruta circular de 13 quilòmetres planers, que es van fer amb un esplèndid dia assolellat. 

La sortida per camins i senders de tota mena ens porta fins a la torre al cim de Sant Simplici, el mas d’en Cosidor i la pedrera del Mèdol on es va aprofitar per a recuperar forces. Tot seguit fins el castell de Santa Margarida per acabar ruta al punt de sortida a ala Riera de Gaià. 

El PME-Valls amb la col·laboració de l’empresa Bendhora està preparant pel proper trimestre les sortides i una nova sessió d’iniciació que anirà adreçada a totes les persones que encara no coneixen aquesta activitat i vulguin aprendre les nocions bàsiques de la marxa nòrdica: la presa dels bastons, la posició respecte el cos, el treball del tronc i els braços, i la coordinació dels bastons amb la marxa.

 

Beneficis de la Marxa nòrdica.

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen els braços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos. És una activitat que permet adaptar el nivell d’intensitat segons l’objectiu de la persona que el practica i això fa que sigui apte per a tothom, des dels infants fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita uns hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. 

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina; realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic. 

Per a més informació o per participar-hi, totes les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports www.pmevalls.cat).

230320FOTO2 marxanrdicaBaixGaiiMdol

VALLS · 20 DE MARÇ DE 2023