Valls ho té tot a punt per celebrar la cinquena edició de la Favatada Popular amb el lema «De l’hort al plat»

Valls ho té tot a punt per celebrar la cinquena edició de la Favatada Popular amb el lema «De l’hort al plat»

La celebració tindrà lloc aquest dissabte 1 d’abril al Pati

> Els tiquets per la favatada es poden adquirir a l’Oficina de Turisme

230327FavtadaFoto

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors impulsen la cinquena edició de la Favatada de Valls. Amb el lema «De l’hort al plat», els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on hi haurà ambientació musical i inflables pels més petits. Els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors.

En aquesta edició, l’organització ha volgut tornar a donar un major protagonisme als pagesos que han mantingut viu el cultiu de les típiques faves. La fava és un cultiu que forma part de l’agricultura mediterrània des de fa segles i és un aliment molt ric: aporta proteïnes vegetals, calci, fibra i vitamines B1 i B2 i el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol. A més d’aquestes propietats beneficioses per a la salut, el cultiu de la fava és molt útil per a la terra, ja que enriqueix el substrat aportant nitrogen a través de les seves arrels i facilita el cultiu d’altres hortalisses.

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, fins el 31 de març, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.

 230327FavtadaCartell

Mostra de Cuina de les Faves

Per altra banda, fins el 9 d’abril, la cuina de les faves és la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany s’han sumat a la mostra 13 establiments de restauració que incorporen la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que van de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.

Així, als restaurants de Valls es poden provar el saltat de faves i calamarsets (Ca l’Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).

 

VALLS · 27 DE MARÇ DE 2023