Noves sortides i una sessió d’iniciació de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

Noves sortides i una sessió d’iniciació de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

El Patronat Municipal d’Esports de Valls proposa per aquest trimestre una nova sessió d’iniciació i dues sortides de marxa nòrdica pels mesos d’abril i maig. La sessió d’iniciació es realitzarà el dissabte 15 d’abril i constarà de dues parts. La primera part tindrà com objectiu que els participants aprenguin les nocions bàsiques de la marxa nòrdica, com la posició corporal, el treball del tronc i els braços i la presa i coordinació dels bastons. Aquesta sessió esrealitzarà a la pista d’atletisme Marta Galimany del Fornàs, començarà a les 9h del matí i tindrà una hora de durada. La segona part consistirà en la posada en pràctica de tot l’après fent una sortida circular fins Alió, en un recorregut d’11 quilòmetres i una durada de 2h 30’, una ruta molt planera i ideal per a la iniciació.

La propera sortida de marxa nòrdica està prevista per el diumenge 16 d’abril i serà les 9 hores, fent un recorregut circular des de Santes Creus fins el Pont d’Armentera d’uns 12,5 quilòmetres amb sortida i arribada des de l’aparcament del carrer del Camp dels Avellaners de Santes Creus. El camí fins el Pont d’Armentera transcorre pel GR-175 que és el de la Ruta del Cister. De tornada a Santes Creus es passa per un tram de la Ruta de la Capona ple de cabanes de pedra seca.

La següent sortida serà el dissabte 13 de maig a les 9 hores des de la platja de la Mora fins a Torredembarra. La ruta serà circular d’uns 12 quilòmetres, s’iniciarà i s’acabarà a l’aparcament de la platja de la Móra, i es seguirà pel camí de ronda pel GR92 que porta a llocs tan singulars com la Torre de vigilància d’en Segur, el Castell de Tamarit, la platja de Tamarit, on desemboca el riu Gaià, la platja d’Altafulla i del Canyadell; i el far de Torredembarra, que és la torre més alta dels fars de Catalunya. Durant la ruta inclourem petites càpsules en format d'exercici per millorar la tècnica de marxa nòrdica.

Les inscripcions per la sessió d’iniciació i la primera sortida des de Santes Creus ja estan obertes i amb les places limitades. Per a més informació o per participar-hi, totes les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat).

230329CARTELL marxanrdica

Beneficis de la marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen els braços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos. La marxa nòrdica permet adaptar el nivell de l’activitat segons l’objectiu del practicant. Això fa que sigui una activitat apte per a tothom, des de nens fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita una hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. 

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina; realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic. 

 

VALLS · 30 DE MARÇ DE 2023