Valls celebra Sant Jordi amb un cap de setmana llarg d'actes i amb els llibres i les roses de protagonistes

Valls celebra Sant Jordi amb un cap de setmana llarg d'actes i amb els llibres i les roses de protagonistes

El Pati i els carrers adjacents retrobaran la plena activitat amb les tradicionals parades

> A la vigília de la diada es lliuraran els premis del Concurs de Relats Breus i el Museu de Valls obrirà l’exposició monogràfica dedicada a Galofre Oller

> La ballada de sardanes, la despertada i la cercavila dels dracs entre els actes tradicionals que marcaran l’agenda de la jornada

230419CARTELL santjordi 1

El programa de la festivitat de Sant Jordi a Valls arrenca demà dijous en el que serà un cap de setmana llarg d’actes que tindrà com a centre la celebració de la diada diumenge. La jornada central serà el diumenge amb les parades de llibres i roses, la ballada de sardanes i la despertada i cercavila dels dracs de la ciutat. En el programa hi prenen part els col·lectius de llibreters, floristes, el teixit associatiu vallenc i diverses regidories de l’Ajuntament.

Òmnium Alt Camp organitza demà a la Biblioteca Popular «A tota veu», un recital de poesia en llengües diferents que anirà a càrrec de diferents vallencs i vallenques que participen del programa parelles lingüístiques. El divendres, la plaça Sant Jordi acollirà el que ja és la novena edició de la Trobada de Sant Jordi de Lectura en Veu Alta, una activitat organitzada també per Òmnium i que aplegarà a totes les escoles i instituts de Valls. A la tarda del divendres, serà el torn per l’espectacle de teatre infantil a la plaça Pilar Prim, davant la biblioteca Carles Cardó, a càrrec de la companyia Toniton, en una activitat organitzada pel Centre Cívic de Valls, en una jornada que clourà amb l’acte organitzat per l’Institut Narcís Oller al Principal i la inauguració de l’exposició «Staub. Pintures en Blanc i Negre» a l’Institut d’Estudis Vallencs.

A la vigília, els llibres i les roses ja seran protagonistes. Els que vulguin fer el primer tastet, podran recórrer dissabte les diferents parades de llibres i roses que s’instal·laran davant dels establiments com a prèvia a la diada de Sant Jordi. Així, la plaça de les Garrofes serà l’escenari de tres fires, es celebrarà la primera edició de la Fira de les fanzines organitzada per la Fira Altres Lletres i a més, també hi haurà la VIII Ecofira del Camp i la III Fira de Roba Sostenible organitzades per l’Associació Cultural l’Aleta i el Grup de Consum La Bajoca. Per altra banda, a les 11 h, els jardins de la Biblioteca Popular aplegaran un altre dels clàssics en la festivitat vallenca: l’acte d'entrega de premis del Concurs de relats breus de Sant Jordi, durant el qual hi haurà la interpretació de fragments literaris, lectura dels relats guanyadors, acte que compta amb l’organització de Valls Jove.

En la programació també es troba, l’espectacle itinerant amb sortida a les 11:30h des de la Plaça del Blat «Dragon ST» a càrrec de Jam, una divertida història de dracs i cavallers apte per a tots els públics. Activitat inclosa dins del del Programa «Reviu el Centre Històric», impulsat per la Regidoria de Centre Històric i Xarxa de Cultura de Valls. Paral·lelament, a les 12h el Museu de Valls obrirà l’exposició monogràfica «Més enllà del Bòria Avall» dedicada a Galofre Oller, i per finalitzar la jornada, a les 8 del vespre al Centre Cultural, una comèdia per morir-se de riure «Quant temps em queda?», interpretada per Luís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri i David Vert.

La Diada de Sant Jordi

La celebració de la diada de Sant Jordi de diumenge comptarà les parades de llibres i roses, l’epicentre serà el Pati però se sumaran altres espais de la via pública com el carrer de la Cort, la Plaça U d’Octubre, carrer Jaume Huguet i carrer Jaume Mercader.

A partir de les 9h del matí, els dracs, gran i petit, de Valls estaran exposats al Pati fins que es despertin a les 6 de la tarda amb el tradicional despertar musical, al ritme dels sonadors vallencs de la mitja cobla La Titaranya i amb les veus dels cantaires de la Coral Infantil Cors Alegres. Després els dracs i la mitja cobla iniciaran una cercavila pel Centre Històric que tindrà el seu punt i final a la plaça del Blat.

També organitzat per Cors Alegres, a la Capella del Roser, hi hauran dos micro concerts, el primer a les 11:30h i el segon a les 13h, «Amb Música al cor al cor» del grup de grans de la Coral Infantil Cors Alegres. Serà amb taquilla inversa en suport al viatge a Bèlgica per assistir a la trobada internacional Europa Cantat del proper juliol. A les 12h a la plaça El Pati hi haurà la ballada de Sardanes amb la Cobla Cossetània. Acte Organitzat: Unió Anelles de la Flama i Xarxa de Cultura de Valls.

El programa d’actes de Sant Jordi conclou dilluns 24 d’abril, a les 10h a la Sala d’Actes del Centre Cívic, on junt amb la col·laboració de PLACI, es farà un recital de poesia dels alumnes dels cursos de Català, Memòria i Tast de lletres.

230419CARTELL santjordi 2