Vallsjove organitza la primera competició de cal·listènia amb modalitats de resistència i freestyle

Vallsjove organitza la primera competició de cal·listènia amb modalitats de resistència i freestyle

La jornada tindrà lloc el dissabte 3 de juny a la zona d’esports urbans del Fornàs a partir de les 10 hores

VallsJove, conjuntament amb practicants de cal·listènia de Valls, organitzen la primera competició d'street workout a la ciutat. El parc de barres de Valls consisteix en un conjunt d'elements de barres fixes que permeten a l'usuari/a treballar una sèrie d'exercicis musculars per a millorar la condició física, així com també treballar l'equilibri i la coordinació.

La jornada, que compte amb la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports i l’AAVV El Fornàs, tindrà lloc el dissabte 3 de juny a partir de les 10 hores i s'allargarà fins al migdia. Es pretén així donar a conèixer al conjunt de la ciutadania aquest espai i la seva pràctica esportiva. La competició agruparà dos estils: la modalitat de freestyle i una altra de resistència.

El parc de barres, que va ser inaugurat el 2018, va ser el resultat d'una demanda creixent per part dels joves a la ciutat de Valls. La construcció del parc de barres va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017, a través dels quals es va finançar gran part del projecte. Des del 2021, VallsJove organitza cursos gratuïts per a joves de cal·listènia, amb la finalitat d’oferir alternatives esportives i hàbits saludables a la població.

L'obertura del parc de barres va suposar l'ampliació i consolidació de les modalitats de pràctica esportiva urbana en aquesta zona de la ciutat, on ja s'ubica l'skate parc, la pista de BMX i una pista de bàsquet, i serveix com a punt de trobada dels i les joves de la ciutat. Els parcs de barres tenen cada vegada major presència en els municipis catalans i es multipliquen les competicions i exhibicions d'aquesta modalitat esportiva arreu del territori. Aquest fet, ha permès que sigui una pràctica cada vegada més coneguda entre la població i que augmentin el nombre de practicants dels parcs de barres.

230508CARTELL callistnia

Inscripcions

 

Les persones interessades en participar al campionat, podran realitzar la inscripció des d’aquest enllaç. També poden contactar amb el servei mitjançant el correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i per whatsapp (630476151).

La inscripció tindrà un cost de 3 euros, per cobrir les despeses d’assegurança i el material que es donarà a tots els participants.

 

Què és l'Street Workout?

L'Street Workout (que es pot traduir com "entrenament de carrer") és un moviment socioesportiu que es basa en entrenar al carrer, usualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l'entorn. Es tracta d'una pràctica que va més enllà d'una modalitat d'entrenament, doncs es considera també un estil de vida, caracteritzat per valors com el respecte i l'educació. L'street workout és un moviment basat en la pràctica esportiva consistent en la realització d'exercicis similars als de gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles i que gaudeix, cada vegada més, de major públic practicant. Aquest esport, nascut a Nova York als anys 80, es practica habitualment de manera col·lectiva, la qual cosa permet treballar aspectes comunitaris i valors de convivència i respecte.

Aquests circuits consisteixen en unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i que doten els usuaris d'autonomia per dissenyar les seves pròpies rutines d'exercicis. El conjunt d'elements inclou barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l'agilitat i l'equilibri.

 

VALLS · 8 DE MAIG DE 2023