L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard d'intercanvi amb la Comarcal del Ripollès

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard d'intercanvi amb la Comarcal del Ripollès

230509robertgerhard grup

El passat cap de setmana, del 5 al 7 de maig, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard va dur a terme un nou intercanvi amb l’alumnat de nivell avançat. Van ser una cinquantena d’alumnes d’entre 12 i 20 anys que participen de diferents agrupacions com les orquestres, el grup de vent, els combos, el grup de teclats, el cor o el grup de guitarres o de cant.

Durant els tres dies es van combinar activitats musicals amb d’altres de culturals i lúdiques de manera que la sortida tant volia potenciar el treball de curs com les interaccions amb els diferents membres de la sortida.

Així, els diferents grups van realitzar diversos concerts repartits per la comarca. El divendres va ser el moment de regalar tres concerts paral·lels a tres escoles de primària de la comarca. Els concerts es van dur a terme al Casal municipal de Ribes de Fresser, a l’escola Pirineu de Campdevànol i al Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses i van aplegar més d’un centenar d’alumnes.

El dissabte va ser el moment dels concerts oberts al públic general i, en el cas del cor, amb la participació del cor de l’escola del Ripollès. Així, al matí va ser el torn de les agrupacions clàssiques a l’església de Sant Pere i a la tarda es va oferir un recital amb les combos, el cor i el grup de cant al Centre Cívic Eudald Graells, tot a Ripoll. Aquest cinc concerts van ser un moment molt màgic per a l’alumnat, que van poder mostrar el treball preparat des de fa setmanes i en un entorn completament diferent.

La part cultural va ser la visita guiada pel monestir de Ripoll de la mà de l’oficina de turisme del poble, que va oferir una visita molt amena i que va atrapar ràpidament els i les alumnes en la descoberta d’un dels monuments romànics més importants del país.

Finalment, el diumenge va ser el moment més lúdic i, tot i el canvi de plans per la pluja, la caminada per la via del ferro cap a Ogassa va propiciar un dels moments de més esbarjo amb el contacte amb la natura i de tranquil·litat després de tots els recitals.

230509robertgerhard orquestra

230509robertgerhard combos

La sortida ha comptat amb la participació d’una dotzena de docents de l’escola i una monitora de lleure que va dinamitzar els jocs de nits.

Aquest intercanvi s’emmarca en la filosofia de l’escola d’afavorir sortides i concerts en espais diferents, de contacte amb altres escoles de música, d’interacció dels diferents alumnes que estudien a l’escola i participen en els conjunts instrumentals diferents i de socialització a través de la música i es suma a d’altres intercanvis que s’han fet com les sortides a Ciutadella de Menorca, Tremp, Navarra, Holanda, Banyoles o al País València.

VALLS · 9 DE MAIG DE 2023