Valls acollirà el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

Valls acollirà el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)

> Tindrà lloc del 15 al 17 de juny a la Cooperativa Agrícola

230613CARTELL ficac cinemesafricans

 

La regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament, per mitjà del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva, portarà a Valls el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Del 15 al 17 de juny, i en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan, s’han programat un seguit de projeccions gratuïtes a la sala de la Cooperativa Agrícola de Valls. Amb el lema ‘Àfrica a la pantalla’, el FICAC és un certamen que vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social i apropant a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis.

En un context europeu on afloren i es refermen els relats xenòfobs i racistes i els discursos polítics que contribueixen a exacerbar les diferències socials, culturals i econòmiques, el FICAC vol posicionar-se com una eina per reforçar la cohesió social i crear ponts d'entesa i reflexió, també com per generar sinergies, a través de la cultura i del cinema, amb el continent africà i també amb la seva diàspora.

Les projeccions giraran al volant de tres eixos: migracions, feminismes i emergència ambiental. El dijous de 15 de juny a les 19h serà el torn de les migracions, amb les projeccions de ‘Bablinga’ i ‘Wallay’. El divendres dia 16 de juny a les 19h es projectarà ‘Masquerdade’ i ‘Lingui’, dos films que tracten l’àmbit del feminisme. Per últim, el dissabte dia 17 de juny a les 18h es tractarà la problemàtica de l’emergència ambiental amb la projecció de 3 curts: ‘Daali-o’, ‘Machini’ i ‘Pumzi’.

 

VALLS · 13 DE JUNY DE 2023