Donació del fons fotogràfic del diari El Punt i el setmanari El Pati a l'Arxiu Municipal de Valls

Donació del fons fotogràfic del diari El Punt i el setmanari El Pati a l'Arxiu Municipal de Valls

> Amb prop de 400.000 imatges és el fons quantitativament més important i situa l’Arxiu en referent de fotografia de les comarques del Sud de Catalunya

230612arxiu pati redaccio

L’empresa Hermes Comunicació, editora d’El Punt-Avui, ha fet efectiva la donació i cessió de drets a l’Arxiu Municipal de Valls (AMV) del fons fotogràfic de l’edició del diari a les comarques meridionals i del setmanari El Pati de Valls. Aquest fons s’afegeix a les imatges que Publicacions Alt Camp ja havia donat anteriorment a l’Arxiu de Valls quan aquesta empresa era la propietària d’El Pati abans de la seva absorció per Hermes Comunicació.

D’aquest manera, amb el conjunt de totes les donacions realitzades al llarg dels anys, s’ha conformat un fons amb prop de 400.000 imatges, un volum que el converteix amb diferència amb el fons fotogràfic més important que custòdia l’Arxiu Municipal. A més, es tracta també del fons amb un abast territorial més ampli de l’AMV, ja que supera l’àmbit estrictament municipal de Valls i afegeix ara, amb aquesta donació, les imatges de l’edició d’El Punt per a les comarques meridionals i, per tant, del conjunt de la demarcació de Tarragona.

L’Ajuntament de Valls agraeix el conjunt de donacions efectuades al llarg dels anys per part de les diferents empreses editores d’El Punt i d’El Pati i que han permès conformar aquest fons d’una important vàlua històrica. En aquest sentit, la donació converteix l’AMV en arxiu de referència del sud de Catalunya a nivell de fotografia, en un fons que abraçaria majoritàriament les dècades dels 80 i 90 del segle XX i els primers anys del segle XXI a tota la demarcació. El fons inclou tant reportatges fotogràfics en negatiu com positius i està parcialment inventariat.

 

VALLS · 13 DE JUNY DE 2023