Acte de cloenda del projecte de mentoria socioeducativa Rossinyol a Valls

Acte de cloenda del projecte de mentoria socioeducativa Rossinyol a Valls

El projecte de mentoria socioeducativa Rossinyol 2022/23 s’ha dut a terme al municipi de Valls de la mà de l’associació Quilòmetre Zero, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i amb la participació de dos espais educatius: l’Institut Serra de Miramar i el SIS de Valls. Han participat un total de 5 parelles de mentoria social que van començar les trobades al gener i finalitzaran a meitats de juny. Els infants participants es troben en la transició educativa de primària a secundària mentre que les persones voluntàries que fan de mentores són estudiants de grau universitari o CFGS, tant uns com els altres són persones que viuen a la comarca de l’Alt Camp. 

Durant aquests 6 mesos les parelles de mentoria han pogut gaudir fent trobades setmanals que els ha permès conèixer millor el territori a nivell sociocultural i anar generant poc a poc un espai de confiança on poder expressar-se de forma segura i lliure. Amb el suport, sempre que ha estat necessari, de la tècnica en mentoria social del projecte Rossinyol. 

El 19 de juny a les 17:30h es durà a terme la festa de cloenda a l’Institut d’Estudis Vallencs on estan convidades totes les persones vinculades al projecte: infants participants, persones voluntàries, famílies, referents professionals dels centres i tècniques de l’administració.

Durant la festa, es repartiran els diplomes de participació i, a continuació, les parelles de mentoria tindran l’oportunitat de crear un objecte simbòlic que s’emportarà l’infant com a record de l’experiència.

 

L’Associació Quilòmetre Zero 

És una entitat sense ànim de lucre i de voluntariat especialitzada en mentoria social que va néixer l’any 2013 a Tarragona amb l’objectiu de contribuir en la millora de les condicions de vida de la població, especialment, dels infants, adolescents, joves i les seves famílies. 

La missió de l’Associació és facilitar el desenvolupament, la integració i l’autonomia plena de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social, des d’una perspectiva innovadora i transformadora. 

Des del 2014 desenvolupa projectes de mentoria social arribant a més de 200 infants i joves i amb la implicació de més de 200 persones voluntàries.

 

VALLS · 15 DE JUNY DE 2023