El Centre Cívic de Valls obre les inscripcions del programa d’activitats de juliol, Estiu Actiu

El Centre Cívic de Valls obre les inscripcions del programa d’activitats de juliol, Estiu Actiu

> Aquestany, el programa arriba a la seva desena edició.L'Estiu Actiu se celebrarà entre el 3 i el 21 de juliol amb un total de 27 propostes d'activitats.

> Les inscripcions han començataquest 14 de juny i restaran obertesfins a esgotar places.

Enguany la regidoria d’Acció Cívica i Joventut ha realitzat dues programacions d’estiu: la del Centre Cívic i la de VallsJove.

>Consulteu el programa

Aquest mes de juliol, la regidoria d'Acció Cívica i Joventut organitza la desena edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que es desplegarà entre el 3 i el 21 de juliol a Valls. Al llarg d'aquests 10 anys, des del Centre Cívic s’han impulsat i organitzat centenars d'activitats per a tots els públics: des dels més petits fins als més grans. Milers de persones han passat per les diferents propostes que ha anat oferint al llarg dels anys: concerts, jocs, tallers, xerrades... Amb aquesta iniciativa es vol donar continuïtat al cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat.

El tret de sortida d’aquesta edició anirà a càrrec de la companyia Xip-Xap amb un concert inaugural i familiar el dia 3 de juliol al Pati. Les activitats s’allargaran durant tres setmanes, amb diferents propostes d’activitat. L’Estiu Actiu d’aquest 2023 compta amb un total de 27 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils i familiars (3 propostes), càpsules formatives (8 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (3 tallers dins de les jornades de programari lliure), Descobrim Valls (6 activitats), Viu l'estiu al carrer! (3 activitats) i finalment Cuinem! (4 activitats). Es tracta d'una programació oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals pretén generar un espai de trobada i de participació. Per altra banda, la majoria d’activitats de la programació són gratuïtes per fer-la accessible al conjunt de la població.

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu, una molt bona acollida de públic. La visita nocturna al cementiri, a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP, la ruta pel Call Jueu que ofereix l’OMIT, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. A més, es mantenen propostes com l’Escape Room i la visita nocturna al Refugi Antiaeri, a càrrec de l’Oficina Municipal d’Informació Turística o, «Les dones a la iconografia religiosa» a càrrec de les historiadores locals Pilar Vives i Aïda Sánchez. Es tracta d’un conjunt d'activitats que pretenen acostar els vallencs i vallenques, a la història de la ciutat i a la descoberta del patrimoni local, moltes vegades desconegut.

Una altra de les activitats destacades pel seu èxit d’assistència és el Tast de Vermut organitzat amb el comerç el Magatzem del Vermut, que enguany arriba a la seva sisena edició. D'altres activitats d'èxit com el taller de pintura mural a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal destinat al públic infantil o la passejada nocturna també es repeteixen en aquesta nova edició de l'Estiu Actiu.

Altres activitats que tindran continuïtat aquest any són el torneig “Escac i mat” que enguany arriba a la seva novena edició, organitzat pel Club Escacs Valls i VallsJove, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp i el Patronat d'Esports. Per altra banda, relacionat amb les noves tecnologies i, organitzat conjuntament amb el Punt Òmnia i Vallsgenera, es realitzaran unes jornades de difusió sobre el programari lliure, consistent en tres activitats: una, pel públic general, una altra per empreses i emprenedors/es i una tercera jornada relacionada amb el sistema operatiu Linux.

L’edició d’aquest any, també presenta novetats en tallers i activitats: 4 propostes relacionades amb la cuina; activitats i tallers sobre cura personal i cosmètica sostenible, un taller de cistelleria tradicional, primers auxilis infantils o un curs intensiu d’hipopressius, entre d’altres.

Per altra banda, la regidoria enguany, per primera vegada, també s’ha realitzat una programació específica per joves (Estiu Actiu Jove), que es durà a terme majoritàriament al nou Espai jove. 

La majoria de les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions es va iniciar el passat dimecres 14 de juny i, en el cas de les activitats de pagament, s’hauran de fer presencialment a les dependències del Centre Cívic (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores) i el 27 i 28 de juny també en horari de tarda (de 17 a 19 hores). Per les activitats gratuïtes les inscripcions també es poden realitzar de manera virtual, a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es pot inscriure fins a un màxim de 4 activitats gratuïtes. 

L’Estiu Actiu és un programa organitzat des del Centre Cívic, que compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis de la ciutat com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Grup de Teatre Principal, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, el Patronat d'Esports, Vallsgenera, el Punt Òmnia de Valls, Campus Extens de la URV (de Valls), Valls en transició, Increïble comestible, AdELA. Així mateix, la pràctica totalitat de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat i comarca. 

 

 

VALLS · 16 DE JUNY DE 2023