Clou amb èxit de participació la desena edició de l'Estiu Actiu del Centre Cívic

Clou amb èxit de participació la desena edició de l'Estiu Actiu del Centre Cívic

> Unes 750 persones participen en la trentena d’activitats del cicle estival vallenc impulsat per la regidoria d'Acció Cívica i Joventut

> Els actes de descoberta de Valls i els espectacles infantils i familiars, se situen un any més, entre els principals atractius

L'Estiu Actiu ha tancat la desena edició amb molt bona acollida de públic. Gairebé 750 persones han participat en les trenta-una activitats repartides al llarg del mes de juliol d'aquest cicle organitzat per la regidoria d'Acció Cívica i Joventut de l'Ajuntament de Valls, i que ha comptat amb la col·laboració de més d’una desena d'entitats, serveis, organismes i establiments de la ciutat. La programació d'aquest any ha combinat accions formatives, de lleure i culturals, a més d'espectacles i activitats infantils i per a públic familiar. La majoria de les propostes han omplert totes les places disponibles.

La programació d'estiu de la regidoria de Joventut i Acció Cívica té com a finalitat generar nous espais de trobada i de participació als carrers i places, en especial al Centre Històric i en l'actual equipament del Centre Cívic. Amb aquesta iniciativa, el Centre Cívic vol consolidar i ampliar el cicle lúdic i festiu de Valls, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat. 

230727EstiuActiuFINAL

El model de la programació de l'Estiu Actiu també s'ha consolidat pel que fa a la col·laboració amb diferents serveis i entitats del municipis. N’és un exemple, la novena edició del torneig Escac i Mat, organitzada pel Club Escacs Valls el passat 12 de juliol, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Alt Camp i amb la participació d'una trentena d'infants i joves.

La programació d’aquest 2023 ens deixa també noves propostes artístiques als carrers de Valls amb el taller de pintura mural, a càrrec de Berta Artigal. Els infants i adolescents participants, van poder intervenir directament sobre el mural realitzat al carrer Santa Margarida. Una altra de les activitats destacades, iniciada el 2018, i que compta amb molt bona acollida de públic, ha estat el Tast Popular de Vermut, coorganitzat amb el Magatzem del Vermut. Les gairebé 80 persones que van acudir a la plaça de l'Oli van poder gaudir, al llarg de dues hores, de diferents tapes i de vermuts de diversos territoris.

Per altra banda, les dues propostes d’espectacles i activitats infantils (Xip-xap i, els jocs gegants) van comptar amb més de 200 participants. També han tingut molt bona acollida de públic les activitats de «Cuinem!» i «Càpsules formatives» que van esgotar majoritàriament les places disponibles.

Les propostes relacionades amb la descoberta de la ciutat i d'espais emblemàtics de Valls, algunes de les quals organitzades conjuntament amb l'Oficina Municipal d'Informació Turística, han tingut una excel·lent resposta de públic, amb la participació de 200 assistents. Amb la voluntat de posar en valor el patrimoni local, en aquesta edició s'han realitzat propostes com la ruta pel call jueu, escape-room al refugi antiaeri de la plaça del Blat, la visita teatralitzada al cementiri municipal a càrrec del GTP i l’historiador Àngel Gasol, la ruta candela, les llegendes o la ruta «Les dones i la iconografia religiosa», a càrrec de Pilar Vives i l’Aïda Sánchez.

Una de les noves propostes d’aquesta edició eren les jornades de programari lliure, organitzat amb el Punt Òmnia de Valls (Vallsgenera). Durant tres dimecres, les persones assistents han pogut introduir-se en el món del software lliure, ja sigui per a usuaris a títol individual, com per a petites empreses i persones autònomes.

En aquesta edició de l'Estiu Actiu s'ha comptat amb la participació i col·laboració d'organismes i serveis com el Patronat Municipal d'Esports, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, Vallsgenera i la Xarxa Òmnia; d'entitats locals com el Grup del Teatre Principal, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Club Escacs Valls, l'Associació pel desenvolupament local i alternatiu, Increïble sostenible, Valls en transició o la parròquia de ; així com de comerços i serveis com el Magatzem del Vermut.

 

VALLS · 27 DE JULIOL DE 2023