L’Ajuntament de Valls continua amb la campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus

L’Ajuntament de Valls continua amb la campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus

S’instal·la un punt informatiu a diversos barris de la ciutat per tal d’informar la ciutadania i facilitar materials per a la recollida selectiva

La regidoria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Valls està realitzant una campanya informativa referent a la recollida selectiva en diferents barris de la ciutat. La campanya espera arribar a aconseguir reduir la quantitat de residus que es llencen al contenidor de la fracció resta (el de la tapa de color gris), perquè es porten a incinerar i per tant no es reciclen. 

Per altra banda, també s’espera poder incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba actualment al 48%, per sota de l’objectiu del 55% que estableix la normativa europea per a l’any 2025. Un altre dels objectius és reduir el percentatge d'impropis o errors, és a dir, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi. Per exemple, encara es troba roba a dins dels contenidors d’orgànica, o bé vidre al de rebuig.

230907recollidaselectiva2

Per aconseguir-ho, al llarg de l’estiu dos informadors han instal·lat petits punts informatius a diversos barris de la ciutat, en els que s’ha explicat a la ciutadania sobre la correcta separació dels residus, i se’ls ha repartit kits de bosses de colors per facilitar la recollida selectiva. A més, també han distribuït altres materials, com embuts i bidons per a la recollida d’oli de cuina usat.

Un total de 1.120 persones ja han obtingut el seu kit de bosses, tot apropant-se a algun dels punts on ja s’ha dut a terme la campanya. Concretament, s’ha realitzat a les zones del Barri Antic, Sant Josep Obrer, La Xamora, Les Comarques, Santa Magdalena, El Fornàs, Plana d’en Berga, Santa Úrsula, Fontscaldes i Portal Nou.

Totes aquelles persones residents a Valls que encara no disposin d’aquests materials poden demanar-los a les oficines de Sostenibilitat, situades al carrer Paborde 6-8, o bé poden apropar-se a algun dels punts d’informació que s’habilitaran les properes setmanes. Així, els dies 7 i 8 de setembre la campanya es traslladarà a Mas Clariana; els dies 12 i 13 als barris de la Fraternal, Candela i Albada; el 14 i 15 a la Urbanització Miramar i al Barri Alt Camp; el 18 i 19 de setembre als Blocs Muñoz, Cases Verdes i Santa Gemma; el 20 de setembre a Masmolets, i finalment, el 21 i 22 a Picamoixons.

Aquesta campanya és executada pel Departament de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural de l'Ajuntament de Valls i compta amb la col·laboració d’Ecoembes i Ecovidrio.

 

VALLS · 7 DE SETEMBRE DE 2023