Les ajudes per a estudis postobligatoris es podran sol·licitar a partir del 18 de setembre

Les ajudes per a estudis postobligatoris es podran sol·licitar a partir del 18 de setembre

La convocatòria anual la promou Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp, la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, a través de les regidories d’Acció Social i Comunitària, d'Acció Cívica i Joventut, i d’Ensenyament

Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de diferents serveis de l'Ajuntament de Valls (regidories d’Acció Social i Comunitària, d'Acció Cívica i Joventut, i d’Ensenyament) convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris d'estudiants de la ciutat. Enguany, s'arribarà a la desena convocatòria, resultat del treball conjunt entre entitats del municipi i l'Ajuntament de Valls que permet assolir aquest important repte per a la ciutat. El sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única en el període comprès entre el 18 i el 29 de setembre a les dependències de VallsJove (c/ Sant Pere, 2).

Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament a l'alumnat que realitzi estudis postobligatoris per al curs 2023/2024, que inclou el Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral. 

230912CARTELL ajutsestudispostobligatoris

L'obtenció de les ajudes tenen en compte la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic de l'alumnat per tal de premiar els/les que han aprovat tot el curs acadèmic anterior. A causa de la creixent demana dels ajuts, enguany s’amplia el pressupost de 10.000 a 15.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més d’una cinquantena d’alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de desplaçament.

La presentació de sol·licituds es realitzarà a l'oficina del servei de Joventut: c/ Sant Pere, 2, despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i dimarts i dimecres de 17 a 19 hores. Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1998, que el curs 2023/24 es matriculin en estudis de batxillerat, o formació professional (cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior).

 

 

VALLS · 12 DE SETEMBRE DE 2023