El proper 24 de setembre torna a Valls la Festa de la Bicicleta

El proper 24 de setembre torna a Valls la Festa de la Bicicleta

> L’activitat serveix per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat

El Patronat Municipal d'Esports prepara una nova edició de la tradicional Festa de la Bicicleta, que es celebra a Valls emmarcada dins la Setmana de la Europea de la Mobilitat. Enguany, Valls recupera aquesta festa en què les bicicletes prenen els carrers de la ciutat, tindrà lloc el proper diumenge 24 de setembre, a partir de les 11 del matí i s'iniciarà i finalitzarà al Pati.

230913Bici2

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que es commemora del 16 al 24 de setembre, treballa amb la mobilitat sostenible com un dels eixos principals, promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada. Es pretén fomentar la bicicleta com a vehicle per a una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Aquesta campanya aglutina les diferents bicicletades que se celebraran a tot Catalunya per conscienciar i motivar la població sobre el fenomen del canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de CO2. 

L'organització espera recuperar el nombre d'inscripcions dels últims anys, amb xifres properes al mig miler de ciclistes. De fet, l'any 2009 es va registrar el rècord de participació, amb 933 ciclistes, i l’última edició que s’ha celebrat, després de l’aturada pel Covid i per la cancel·lació per motius meteorològics de l’edició de l’any passat, la del 2019 va arribar a les 400 bicicletes. Les inscripcions es poden realitzar al Centre Esportiu Municipal El Fornàs o a través de la pàgina web www.pmevalls.cat, també presencialment, al Pati, el mateix dia de la Festa de la Bicicleta.

L’activitat, organitzada pel Patronat Municipal d'Esports i el Consell Esportiu de l'Alt Camp, compta amb la implicació de les diferents escoles i instituts de la ciutat, així com també de les associacions ciclistes. Secció Ciclista CB Valls, Club Ciclista Xavi Tondo i BTT Valls i Alt Camp participen activament en la organització d'aquesta bicicletada, que enguany arriba a la seva 31a edició. La Festa de la Bicicleta, una de les activitats més participatives de les que organitza el Patronat i amb un ampli ressò popular, també compta amb més de 40 voluntaris que vetllen per la seguretat de totes les persones que hi participen.220907festadelabicicleta

 

VALLS · 13 DE SETEMBRE DE 2023