Arrenca una nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

Arrenca una nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

El proper 14 d’octubre, el Patronat Municipal d’Esports iniciarà una nova temporada de marxa nòrdica amb la sessió d’iniciació i la sortida programada a Alió. En concret, la sessió tècnica d’iniciació tindrà lloc a la pista d’atletisme Marta Galimany del Fornàs a les 9 del matí i els participants aprendran les nocions bàsiques de la marxa nòrdica, com la posició corporal, el treball de tronc i braços i la presa i coordinació dels bastons. Després de la sessió, s’ha organitzat una sortida d’iniciació Valls-Alió-Valls, en un recorregut d’11 quilòmetres i 2 hores i mitja de durada, una ruta molt planera i ideal per a la iniciació.

La primera sortida està prevista pel diumenge 15 d’octubre al poble abandonat de Fontscaldetes. Una ruta circular de poc menys de 8 quilòmetres, amb una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts i de dificultat baixa. Del punt de sortida a la urbanització Can Rui se segueix el GR175 de sud a nord en direcció al coll de Sarrià, passant a tocar del parc eòlic de la serra de la Voltorera. S’inicia la tornada al punt de sortida per senderons que ens porten al poble de Fontscaldetes.

La temporada de marxa nòrdica organitzada pel Patronat acabarà el 25 de novembre a Querol amb una ruta circular de 10 quilòmetres i aproximadament 3 hores i mitja de durada. El trajecte començarà al poble de Querol i passarà per l’avenc del Benet, el Casó del Benet, el gorg Negre i la font de la Tous.

Per a més informació o per participar-hiles persones interessades poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat). La sessió d’iniciació té un cost de 3 euros i és gratuïta per als abonats del PME, per altra banda el preu de les sortides és de 5 euros i de 3 euros per als abonats. La inscripció inclou el monitoratge.

230928marxanrdica1

Beneficis de la marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen els braços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos. La marxa nòrdica permet adaptar el nivell de l’activitat segons l’objectiu del practicant. Això fa que sigui una activitat apte per a tothom, des d’infants fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita una hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. 

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina, i realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic. 

 

 

 

VALLS · 28 DE SETEMBRE DE 2023