Restauració del campanar de Valls

Restauració del campanar de Valls

>El proper dimarts dia 10 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, al pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, es presentaran les obres de restauració del campanar de Valls i la campanya de recollida de diners per sufragar el seu cost.

>La campanya portarà per títol:  ARA TOCA EL CAMPANAR!

L’acte comptarà amb la presència de representants de l’Ajuntament de Valls i de la parròquia de Sant Joan Baptista de Valls així com també de l’arquitecte encarregat de les obres i de membres de la comissió ciutadana.

Està previst que l’arquitecte de l’obra, Joan Gavaldà, expliqui en què consistirà la intervenció en l’edifici i el calendari de l’actuació.  Així mateix els membres de la comissió exposaran com pensen cobrir el cost de l’obra.  D’altra banda el nou rector de la parròquia, Antonio Rodríguez, es referirà al compromís de la parròquia i de l’arquebisbat en la restauració, i els representants municipals donaran compte de la participació de la corporació municipal en el projecte. 

231005CampanarRestauraci

El Campanar de Valls acaba de fer 125 anys de la seva inauguració. La seva construcció va suposar la culminació d’un anhel llargament esperat per la societat vallenca. Des del segle XVI, amb la construcció de la nova església de Sant Joan Baptista, es van fer intents per fer-lo realitat, però no serà fins l’any 1897 que es culminarà.

En aquests anys el campanar vallenc ha esdevingut l’element arquitectònic més singular de la ciutat, el que en defineix la seva silueta i el que la fa reconeixible arreu. 

La construcció del campanar va ser innovadora en el seu moment perquè es va aixecar amb pedra i ferro, però aquesta circumstància és també la seva problemàtica. Amb els anys l’ànima de ferro interior, s’ha anat deteriorant fins a posar en risc la seva estabilitat. És per això que cal fer una actuació amb celeritat per evitar la caiguda de pedres i el possible danys a les persones que circulen pel peu de l’edifici.

El cost de la reparació sobrepassa el milió d’euros. És per això que cal la col·laboració de  les institucions, entitats, empreses i de la ciutadania vallenca.

 

VALLS · 5 D'OCTUBRE DE 2023