L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard comença un nou curs

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard comença un nou curs

231009emmrobertgerhard

L’escola municipal de música Robert Gerhard ha iniciat el nou curs amb una estabilització d’alumnes i pràcticament sense places disponibles. Aquest curs hi ha matriculats 380 alumnes de les diferents especialitats d’instruments que ofereix actualment l’escola: violí, viola i violoncel, flauta, clarinet i saxo, piano i guitarra clàssica, cant, bateria, baix i guitarra elèctrica.

Paral·lelament, continua l’oferta d’assignatures optatives tant al nivell bàsic com a l’avançat, una fórmula que permet a l’alumnat fer un itinerari per l’escola més al seu gust, tant pel que fa a les matèries com per a la dedicació horària. També es mantenen les agrupacions instrumentals -orquestres, grups de vent, de guitarres, de teclats i combos-, l’espai natural per fer música en grup en funció de la singularitat de cada instrument.

És precisament amb les agrupacions instrumentals i cor que l’escola prepara les sortides, colònies i intercanvis durant el curs. Així, pel primer cap de setmana de novembre s’han organitzat les colònies de nivell bàsic, on vuitanta alumnes d’entre 3r i 6è de primària, aniran a l’alberg Jaume I de L’Espluga de Francolí. Seran dos dies de treball intens de música però també de lleure, de jocs i viure la música des de l’espai més lúdic i social. Musicalment, es prepararà el Concert de Nadal que tindrà lloc el proper 29 de novembre al Centre Cultural Municipal i que, com el curs passat, serà una samfaina musical, amb tots els grups a l’escenari i amb peces interpretades pels diferents grups de forma conjunta. Aquesta coordinació va a càrrec dels deu professors implicats en el projecte. Pel que fa a l’alumnat de nivell avançat, alumnes d’entre 1r d’ESO i 2n de BAT aproximadament, faran una sortida intercanvi dins de Catalunya a la primavera.

Paral·lelament, es mantenen els tallers per a la franja 0-3 anys. D’un banda, del 27 d’octubre al 24 de novembre tindrà lloc el Taller música amb família de tardor, amb la professora Mireia Besora, taller que enguany s’obre a nadons a partir de 3 mesos i fins a I3. Les inscripcions seran del 9 al 20 d’octubre i es podran formalitzar des de l’enllaç a la pàgina web www.escolamusicavalls.cat.

Per altra banda, ja han començat les sessions del Taller Baldufa, unes sessions musicals que es duen a terme a les escoles bressol de Valls i Picamoixons i que atenen a unes 200 criatures. Amb tot això, l’escola ja està en ple funcionament amb les diferents ofertes musicals pensades per arribar a tot tipus d’alumnes.

 

VALLS · 9 D’OCTUBRE DE 2023