S’obre la convocatòria d’ajuts per l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer

S’obre la convocatòria d’ajuts per l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer

> Els ajuts, impulsats pel servei municipal de joventut, VallsJove, cobreixen un màxim de tres mesos de lloguer

> Es poden sol·licitar fins al 31 d'octubre a les dependències de VallsJove i telemàticament a la seu electrònica de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Valls, a través del servei municipal de joventut, ha obert una nova convocatòria d'ajuts per l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d'entre 18 i 35 anys que s'hagin emancipat a partir de l'1 de novembre del 2022 s'hi puguin acollir. En total s'hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l'emancipació residencial i l'autonomia de les persones joves. La convocatòria que s’obrirà aquest dijous19 d’octubre, romandrà oberta fins al proper 31 d'octubre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

231018lloguerbo

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Tot i que les últimes dades presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves també mostren com la taxa d’emancipació juvenil se situa en valors molt baixos. El segon trimestre de 2023 aquest és del 21%: quasi 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares. L‘accés a un habitatgecontinua sent doncs, una fita inassumible per a moltes persones, sobretot a la franja d’edat entre els 18 anys i els 29. 

El programa d'ajuts, que es va iniciar el 2017, es concreta en un percentatge econòmic de les despeses dels tres primers mesos del lloguer, d'un habitatge que tingui les condicions d'habitabilitat legalment previstes. L'import màxim del lloguer no pot superar els 600 euros mensuals i el percentatge dels ajuts anirà del 50 al 100 per cent en funció de diversos criteris. A la convocatòria s'hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre l'1 de novembre de 2022 i el 31 d'octubre de 2023.

Entre els factors que es tenen en compte per a poder rebre l'ajut destaca el nivell d'ingressos de la unitat de convivència, que l'immoble estigui situat al Centre Històric, la situació familiar (famílies monoparentals o nombroses), persones amb discapacitat, en situació d'atur, que s'hagin vist afectades per desnonaments, persones extutelades, persones amb càrregues o persones que participen d'un projecte social desenvolupat per l'Ajuntament de Valls o en entitats sense ànim de lucre, entre d'altres.

El programa forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2022. Des que es va iniciar aquesta línia d'ajuts, més d’una trentena de joves s'ha beneficiat d'aquest programa.

Les persones interessades es poden adreçar a les oficines de VallsJove (c/ Sant Pere, 2), de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 hores i els dimarts i dimecres de 17:00 a 19:00 hores, des d'on se centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la subvenció, o bé trucar al 977 60 98 49 / 630476151. Tota la documentació i informació de la subvenció es troba a l'espai web de VallsJove (www.vallsjove.cat) i a la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.valls.cat).

 

VALLS · 18 D’OCTUBRE DE 2023