El Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls, presenta la seva 19a edició amb 7 companyies i 11 representacions

El Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls, presenta la seva 19a edició amb 7 companyies i 11 representacions

> Del 16 al 19 de novembre Valls serà l’epicentre d’una programació que també arribarà a Alcover, Tarragona, El Morell i Miami Platja

>Programació

El Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls arriba a la 19a edició, amb una programació diversa que tindrà, entre el 16 i el 19 de novembre, Valls com epicentre. Una variada proposta artística, amb set companyies i quatre jornades intenses amb exposicions, tallers i onze representacions d’espectacles adreçats a públic familiar, infantil, jove i també adult. En aquesta edició cal destacar l’estrena en català de «La caseta de xocolata» de Teatro Los Claveles de Múrcia i també la participació, per una banda, de grups joves compostos només per dones com és el cas de Les Pinyes i La dona calba, així com companyies veteranes com la de Toni Rumbau, amb més de 50 anys de trajectòria. 

La programació als escenaris del Teatre Principal arrencarà dijous 16 de novembre amb «La caseta de xocolata» de Teatro Los Claveles, un espectacle dissenyat per als infants que permetrà redescobrir un dels contes més populars dels germans Grimm. El divendres 17, pujarà al Teatre la companyia La dona calba que portarà a l’escenari l’obra «Caterina» per al públic de l’alumnat de secundària dels instituts de Valls, un espectacle sobre les nostres àvies i per elles, amb música en directe i textos originals. El mateix dia 17 a la tarda la companyia Les Pinyes presentarà «Un tros de pa», un viatge de companyerisme i solidaritat on la farina, la massa i el pa prenen forma i vida per a fer gaudir d’una experiència visual i sensitiva.

231030GUANT

Dissabte 18 de novembre al matí el Guant porta la proposta dels Teatrets mecànics a càrrec de Peus de Porc, serà d’11 a 13:30 hores a la plaça del Museu Casteller, i que consisteix en teatrins de titelles de guant que poden ser manipulats per el públic mitjançant palanques i botons com les màquines de bar antigues. Els teatrets funcionen per partides, una parella de jugadors es baten a garrotades mitjançant les palanques i el públic pot gaudir de la partida com si veiés una representació de titelles.

A la tarda arriba al Teatre Principal el torn de l’obra «On vas, Moby Dick?» de la mà del Centre de Titelles de Lleida, on tot jugant i fent volar la imaginació, els protagonistes reviuran les aventures de la gran balena blanca. El mateix dissabte es representarà «El titellaire, l’ombra i el doble» de Toni Rimbau, una conferència-espectacle en que es convida al públic assistent a submergir-se en alguns dels misteris més recòndits d’aquesta pràctica mil·lenària dels titelles. 

L’endemà, diumenge 19 al matí, els més menuts gaudiran de l’espectacle «El somni» de la companyia Mercè Framis, basat en quatre contes de la Col·lecció l’Àvia Pepa, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Mentre que a la tarda pujarà novament a l’escenari del Principal Teatro Los Claveles amb la seva obra «La caseta de xocolata», una aventura amb molts ingredients per fascinar als infants: perill, tensió, sorpresa, por, màgia i sobretot un desenllaç feliç.

 

Activitats paral·leles

Per altra banda, el Festival de Teatre de Titelles compta amb el senyor Guant de la Colla Pessigolla. un personatge amb un barret una mica atípic que serà l’encarregat d’anunciar i difondre el Festival. Les aparicions del senyor Guant tindran lloc mitja hora abans de cada espectacle i a l’acabament serà al Teatre Principal. Amb motiu del festival i fins el 8 de desembre, es podrà visitar al vestíbul del Principal l’exposició «El teatre d’ombres. Un conte de fades». Una mostra dedecorats i siluetes de l'espectacle d'obres basat en el conte de Charles Perrault “Pell d'Ase”, de la companyia Mercè Framis. En aquest entorn, dilluns 13 i dimarts 14 de novembre, l’alumnat de P5 de Valls podran gaudir d’una visita teatralitzada de la mà de Mercè Framis.

Com a activitat complementària el Guant també ha preparat un taller de construcció de titelles híbrids (divendres 17, a les 17:15 hores, a la cafeteria del Teatre Principal) on a través de teles, peces de roba i complements reciclats es podran construir, juntament amb diferents parts del nostre cos, un titella híbrid que tindrà personalitat pròpia. Es tracta d’una activitat solidària amb la Taulada, ja que per accedir al taller cada participant ha de portar un quilo d'aliments que anirà a benefici d’aquesta entitat. 

El Guant que va néixer a Valls per acostar la màgia dels titelles ara ja s’ha consolidat en els teatres d’altres localitats del Camp de Tarragona. Així, el Convent de les Arts d’Alcover, el Teatre Magatzem de Tarragona i el Teatre Auditori del Morell hi tornen a participar, però en aquesta edició s’hi suma, per primera vegada, el Teatre del Centre Polivalent de Miami Platja. Els espectacles que viatjaran fins a aquestes localitats són «La caseta de xocolata» i «El somni».

 

Reserva d’entrades

La venda d’entrades pels espectacles de Valls es poden adquirir a través del portal web municipal www.valls.cati també, presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, els dimecres no festius de 18 a 21 hores, els divendres no festius de 12 a 13:30 hores i també una hora abans de l’espectacle.

VALLS · 30 D’OCTUBRE DE 2023