Èxit de participació en el primer taller «Més enllà de la Marxa Nòrdica»

Èxit de participació en el primer taller «Més enllà de la Marxa Nòrdica»

El passat dissabte 4 de novembre el Patronat Municipal d’Esports de Valls, en commemoració dels més de deu anys que fa que proposa un programa de sortides de marxa nòrdica, va organitzar el taller «Més enllà de la marxa nòrdica» per a aquelles persones que volguessin anar més enllà de les indicacions inicials d’aquesta tècnica esportiva.

La sessió de dues hores de durada es va realitzar a la pista d’atletisme Marta Galimany amb una vintena de participants i va anar a càrrec de la vallenca Davínia Carrillo, tècnica esportiva en marxa nòrdica a Bendhora, empresa pionera a Catalunya d’aquest esport. Un dels objectius fonamentals del taller era detectar els errors principals de les persones que practiquen marxa i proposar exercicis per corregir-los. Es van tractar errors com ara portar l’alçada inadequada dels bastons, la mala subjecció o la falta d’impuls, entre d’altres. També es van indicar mètodes i exercicis per treballar el perfeccionament de la tècnica.

231110marxanrdica1

En la segona part del taller es van donar consells per ajudar a la gent que fan sortides de marxa nòrdica pel seu propi compte. Com ha de ser la motxilla, el tipus de calçat, la teoria de les tres capes en la roba són alguns dels temes que van sortir. Finalment va arribar el torn a les aplicacions per a mòbil pel seguiment i planificació de les rutes i per saber la meteorologia, dues eines essencials abans de fer qualsevol itinerari.

Aquest esport segueix ben actiu a Valls, amb excursions mensuals organitzades pel Patronat Municipal d’Esports. La següent sortida tindrà lloc el 25 de novembre a Querol i les inscripcions ja estan obertes. Per a més informació o per participar-hiles persones interessades poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat) o presencialment al Centre Esportiu Municipal El Fornàs. 

 

 

VALLS · 10 DE NOVEMBRE DE 2023