La Junta de Seguretat Local de Valls acorda mantenir els reforços de dispositius policials al carrer

La Junta de Seguretat Local de Valls acorda mantenir els reforços de dispositius policials al carrer

> Les mesures implementades el 2022 i el treball coordinat entre els diferents cossos han contribuït a reduir els robatoris en un 30% i un descens generalitzat de les infraccions penals en un 8,2%

> L’Ajuntament ampliarà en els propers mesos el desplegament de càmeres de videovigilància al Portal Nou i a aparcaments municipals i instal·larà lectors de matrícules a 3 noves entrades de la ciutat

La Junta de Seguretat Local de Valls ha celebrat reunió amb la participació dels comandaments dels cossos de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i ha acordat mantenir el reforç de la presència policial al carrer i els dispositius de seguretat ciutadana que, en l’últim any, han contribuït a reduir d’una manera important les xifres delinqüencials. La reunió, celebrada ahir dilluns, ha estat presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré i ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, el director general de Coordinació de Policies Locals, Marc Costa, la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Eli Llombart, la primer tinent d’alcaldia, Teresa Rull, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Cívil, Enric Garcia.

231120juntaseguretatlocal

A la trobada s’han analitzat les dades policials dels últims anys que destaquen per la reducció d’un 8,2% del global de les infraccions penals. Entre aquestes sobresurt el descens del 29,8% dels robatoris amb força, en especial a domicilis (-24,5%), interiors de vehicles (-45,4%) o establiments (-78,3%). A la vegada, també es redueixen els robatoris amb violència i intimidació en més d’un 47,1% . Tot i la tendència positiva de les dades en els últims mesos que han situat la taxa de delictes a Valls per sota del global de Catalunya, la Junta de Seguretat ha apostat per mantenir els dispositius de seguretat i la presència policial al carrer que ja es van reforçar els anys 2021 i 2022.

L’Ajuntament ha informat que continuarà amb el desplegament de càmeres de videovigilància que, com s’ha posat de manifest avui a la Junta de Seguretat, han estat un element dissuasiu molt efectiu en l’últim any i han possibilitat la identificació i posterior detenció de presumptes autors de delictes. En aquest sentit, a més de les càmeres ja instal·lades al carrer de la Cort i al carrer de la Peixateria, també se n’instal·laran en breu als aparcaments públics municipals de l’Hort del Carme, la Cooperativa i el Barri Vell i, en projecte, ja es preveu ampliar el seu abast a la zona del Portal Nou. A més, també s’ampliarà el número de càmeres lectores de matrícules que, des de 2021 estan instal·lades a les entrades de Valls pel pont del Mas Miquel i la carretera de Tarragona i que el 2024 es desplegaran també a altres accessos principals de la ciutat com les carreteres de Barcelona, el Pla i Montblanc.

La Junta de Seguretat també ha posat de relleu la importància de continuar abordant les problemàtiques de seguretat i convivència no tan sols des d’una vessant policial, sinó també amb polítiques socials i de prevenció per atendre situacions de marginació, vulnerabilitat, habitatge o exclusió, entre d’altres.

 

VALLS · 21 DE NOVEMBRE DE 2023