L'Escola de Música Robert Gerhard té a punt una vintena de concerts per cloure el treball del primer trimestre

L'Escola de Música Robert Gerhard té a punt una vintena de concerts per cloure el treball del primer trimestre

231122 EMM Robert Gerhard

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha organitzat una vintena de concerts de diferents formats que serviran per tancar la tasca realitzada per l’alumnat durant el primer trimestre del curs. A partir del 22 de novembre i fins al 20 de desembre s’han programat una dotzena d’audicions d’aula, l’espai destinat als instrumentistes que, de forma individual o conjunta, interpretaran algunes de les obres que han preparat aquest inici de curs. Les audicions tindran lloc a l’aula noble de l’escola i a la sala d’actes del Convent del Carme.

Paral·lelament, també s’han previst cinc grans concerts, on hi prendran part la majoria de les agrupacions instrumentals i corals de l’escola, de diferents edats i nivells. Així, el primer concert tindrà lloc el dimecres 29 de novembre i anirà a càrrec de totes les agrupacions de nivell bàsic, a les que hi participen els alumnes de 8 a 12 anys. El concert tindrà lloc al Centre Cultural Municipal a les 7 de la tarda i l’entrada serà lliure. Al mateix lloc hi tindrà lloc l’endemà, el dijous 30 de novembre però a les 6 de la tarda, el concert de Nadal dels alumnes més petits, els de Música i Moviment (MiM) i Iniciació. Serà un recital petit, a mida dels alumnes, però de gran càrrega emotiva.

Ja al desembre tindran lloc la resta de concerts: el dimarts 12, a les 7 de la tarda al Teatre Principal, concert de Nadal dels combos, amb la participació dels alumnes de combo de l’EMM d’Esparraguera. El diumenge 17, doble concert: un als Garidells, amb diferents agrupacions instrumentals d’adults, i un altre a Figuerola del Camp, amb diferents grups de música de cambra. I per acabar aquests concerts, el dimecres 20 de desembre a les 7 de la tarda i al Casal de Vila-rodona, el concert de Nadal de nivell avançat, amb les agrupacions d’alumnes de 12 a 18 anys.

És una voluntat de l’escola poder ser present a diferents espais de la comarca, tant pel convenciment de capitalitat de comarca que exerceix l’escola, com per deferència als diferents alumnes dels pobles que hi cursen els estudis com per la descentralització dels concerts. Així, una vegada més, i sense haver pogut donar resposta a totes les demandes que ens han arribat de la comarca, enguany s’ofereixen aquests tres concerts a Els Garidells, Figuerola del Camp i Vila-rodona.

Amb això es tancarà aquesta primera part del curs, amb la vista posada ja als grans projectes del segons i tercer trimestre que, un any més, es podran veure i escoltar en diferents formats i participacions: 11ª Xilofonada Poètica, l’estrena d’una nova cantata i la gira de primavera amb l’alumnat d’avançat. Una realitat que fa palesa el bon treball de les diferents aules i les ganes de donar les millors oportunitats d’aprenentatge als alumnes.

 

VALLS · 22 DE NOVEMBRE DE 2023