El Mercat d’Art Jove de Nadal aplegarà 22 paradistes de creacions i produccions d’artistes del territori a la plaça Pere Català Roca

El Mercat d’Art Jove de Nadal aplegarà 22 paradistes de creacions i produccions d’artistes del territori a la plaça Pere Català Roca

> La cita, impulsada pel servei municipal de Joventut «VallsJove», serà el proper dissabte 16 de desembre, coincidint amb el Mercat de Nadal de Valls

> Aquesta edició es realitzarà de nou a l’espai situat sota el Museu Casteller, per poder acollir el màxim de parades

El proper dissabte 16 de desembre el servei municipal de Joventut «VallsJove», impulsa una nova edició del Mercat d'Art Jove, on els i les joves artistes locals i del territori exposaran les seves creacions i produccions. El Mercat, que se celebrarà a la plaça Pere Català Roca coincidint amb el Mercat de Nadal de Valls, obrirà les portes a les 10 del matí i s'allargarà fins a les 21 h. 

El Mercat d'Art Jove, que enguany arriba a la seva vint-i-tresena edició, ofereix un espai que permet exhibir els treballs dels i les joves artistes creadores del territori. En aquesta edició es comptarà amb un total de 22 artistes relacionats amb l'àmbit de la pintura, la confecció tèxtil, la bijuteria, joieria, elements de decoració i altres creacions i manualitats diverses. 

231129MercatArtJove

La ubicació del Mercat, a la plaça Pere Català Roca, té per finalitat garantir un major espai a les persones visitants i poder acollir un major nombre de parades. La jornada estarà amenitzada musicalment per la Red Star. En aquesta edició i com a novetat es realitzaran tallers per a infants d'entre 5 a 12 anys a l’espai pedagògic del Museu Casteller, per a facilitar la conciliació de pares i mares. Els tallers es desenvoluparan entre les 10:30 i les 13:30 i l’activitat està finançada pel projecte «Temps per cures» del servei del SIAD de la regidoria d’Igualtat i Feminismes. Seguidament, es donarà pas a un discjòquei, i ja a la tarda hi haurà un punt de venda de coca i xocolata a càrrec del Cau de Valls. Igual que l’any passat, la jornada finalitzarà amb un sorteig a la tarda/vespre de diferents lots amb productes de les diferents artistes presents al mercat. Les persones que realitzin compres a les parades del Mercat d'Art Jove durant el dia obtindran una participació per al sorteig.

231129CARTELL mercatartjove

Des de la regidoria es destaca que el Mercat d'Art Jove s'ha anat modelant i reformulant a partir de les valoracions dels i les paradistes participants per donar-li un major relleu i notorietat. L’èxit d’assistència de públic de les últimes edicions del Mercat d'Art Jove, juntament amb una demanda creixent d’expositors/es, situen el projecte de «VallsJove» com una proposta en creixement i consolidada en el cicle festiu vallenc. 

Aquest mercat és una gran oportunitat per adquirir productes de proximitat elaborats des del territori. Per aquest motiu, des de la regidoria també es vol impulsar un Nadal de km 0, i animen a la població a visitar les diferents parades del Mercat.

Amb aquesta proposta, des del servei de Joventut es vol oferir espais per a la difusió dels artistes del territori, però també incentivar i potenciar la creació artística del jovent de la ciutat i fomentar el consum artístic i de proximitat del conjunt de la població. Un objectiu en el que hi tenen un paper fonamental els i les artistes que participen i col·laboren amb aquesta iniciativa.

 

VALLS · 29 DE NOVEMBRE DE 2023