S’inicien les inscripcions de la programació d’activitats del Centre Cívic del segon trimestre

S’inicien les inscripcions de la programació d’activitats del Centre Cívic del segon trimestre

> El període d'inscripcions s’obrirà el proper 19 de desembre i, com sempre, es podran realitzar a les oficines del Centre Cívic

> Consulteu la programació

El Centre Cívic de Valls ha presentat el programa d’activitats per aquest segon trimestre del curs 2023/2024 que inclou una quarantena de propostes pensades, com és habitual, per ser gaudides per diferents públics, des del més familiar a la gent més gran. Amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor el territori que ens envolta, la majoria de les activitats programades són realitzades per persones i entitats de Valls i de la comarca.

La proposta per aquest trimestre contempla espectacles per als més petits (com el Carnaval Infantil) i cursos, xerrades i, tallers adreçats als vallencs i vallenques de totes les edats. Les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin s’obriran el proper 19 de desembre i es podran realitzar, com sempre, a les dependències del Centre Cívic, al número 2 del carrer Sant Pere, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i els dimarts i dimecres, de 17 a 19 hores. Les activitats del Centre Cívic d’aquest segon trimestre de curs s'iniciaran a partir del dilluns dia 15 de gener. 

 

La novetat: VallsJuga, el Festival del Joc del Camp de Tarragona

Al llarg de la setmana de l’11 al 16 de març, Valls acollirà el Festival del Joc «Valls Juga», es convertirà en el punt de trobada per a entusiastes del joc del Camp de Tarragona i d’arreu del país. VallsJuga pretén ser un esdeveniment presencial, transversal i de socialització per a tots els públics on les persones, famílies, associacions i el món educatiu en general, tinguin un espai on conèixer les novetats del món dels jocs, conèixer les virtuts dels jocs de taula, o simplement passar una estona divertida jugant, de manera integradora i inclusiva.

Al llarg d’aquesta setmana i per tota la ciutat es programaran diferents activitats relacionades amb el mon dels jocs: exposicions, presentacions de llibres, xerrades... El Festival tindrà el seu punt àlgic durant la jornada del 16 de març a la sala Kursaal on els i les participants tindran al seu abast una àmplia proposta d’activitats i experiències lúdiques: jocs de taula, de rol, de mancala, de cartes, tradicionals i d’estratègia, entre d’altres. Els i les participants també hi podran trobar punts de venda i demostracions de joc, activitats exteriors, restauració...

 

El Blai Vallenc

Fa quatre anys, el 2019, el Centre Cívic, juntament amb diferents persones, institucions i empreses de la ciutat, va iniciar la recuperació d'elements de la gastronomia vallenca, entre ells el tampó i la recepta original del Blai Vallenc, la galeta típica de la festivitat de Sant Blai (3 de febrer). Del 26 de gener a l’1 de febrer, tots aquells vallencs i vallenques que ho desitgin, poden apropar-se a les dependències del Centre Cívic per recollir la recepta original acompanyada d’una reproducció del tampó i compartir a través de les xarxes socials les seves creacions amb l’etiqueta #BlaiVallenc.

 

Activitats gratuïtes, descomptes i preus reduïts

La voluntat de la regidoria és que totes les activitats que s’ofereixen siguin accessibles a tota la població, per això moltes d’elles s’ofereixen de forma totalment gratuïta. Així mateix, les que no ho són, inclouen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, per potenciar la cohesió i la dinamització d'aquest servei per al conjunt de la ciutadania. D'altra banda, per als col·lectius de gent gran i per al jovent es mantenen els preus reduïts en les activitats de pagament, per facilitar-los l'accés a tota la programació. El pagament de les activitats s’haurà de realitzar mitjançant targeta bancària.

Totes les activitats, cursos i tallers es poden consultar des de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament, des de la qual la ciutadania pot accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre. Per altra banda, també es poden trobar els programes impresos de manera gratuïta en diferents espais municipals com a la Biblioteca Carles Cardó, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament, a l'Oficina d'Informació i Turisme, a Vallsgenera o al centre esportiu El Fornàs. 

La programació d’aquest trimestre ha comptat amb la col·laboració i participació del Patronat Municipal d'Esports, Vallsgenera, Punt Òmnia, Biblioteca Carles Cardó, Cuina Rebel, Increïble Comestible Valls, Valls en Transició, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca i l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor.

 

VALLS · 14 DE DESEMBRE DE 2023