El Patronat Municipal d’Esports arrenca el nou any amb dues sortides de marxa nòrdica

El Patronat Municipal d’Esports arrenca el nou any amb dues sortides de marxa nòrdica

El Patronat Municipal d’Esports comença el nou any amb la proposta de dues sortides de marxa nòrdica. La primera està prevista pel dissabte 17 de febrer i es tracta d’una ruta circular amb sortida pel Baix Camp, concretament per la Selva del Camp, a l’Ermita de Paretdelgada. Per altra banda, la segona ruta tindrà lloc el dissabte 16 de març i consistirà en un tomb per terres de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, des de Cabra del Camp s’anirà fins a Barberà de la Conca i el Pi del Xaconet. 

Així, la primera sortida, dissabte 17 de febrer, començarà des del Pavelló Municipal d’Esports de la Selva del Camp. Serà una ruta circular molt planera que surt del poble de la Selva del Camp i passa per l’Ermita de Paretdelgada documentada al segle XII. La distància del recorregut és de poc més de 9 km i la durada és d’unes 2 hores i mitja.

240116marxanrdica

La segona proposta, pel dia 16 de març, té el punt de sortida des de l’Escola Pública Zer La Parellada de Cabra del Camp. Una ruta circular que portarà a les persones que hi participin cap a Barberà de la Conca, passant per l'Era del Xaconet on hi ha el Pi del Xaconet, un dels més gruixuts de les comarques de Tarragona. La distància és de poc més de 13 km i la durada aproximada és de 3 hores i mitja. 

Per a més informació o per participar-hiles persones interessades poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat). El preu de les sortides és de 5 euros i de 3 euros per als abonats i abonades. La inscripció inclou el monitoratge, el lloguer de bastons i l’assegurança.

 

Beneficis de la marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen els braços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos. La marxa nòrdica permet adaptar el nivell de l’activitat segons l’objectiu del practicant. Això fa que sigui una activitat apte per a tothom, des d’infants fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita una hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. 

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina, i realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic. 

 

VALLS · 16 DE GENER DE 2024