L’Institut de Desenvolupament Local Vallsgenera oferirà aquest any 2024 noves activitats de formació ocupacional

L’Institut de Desenvolupament Local Vallsgenera oferirà aquest any 2024 noves activitats de formació ocupacional

S’ha completat l’adequació de noves instal·lacions que permetran ampliar els programes formatius també a branques sociosanitàries

> L’atur es va reduir a Valls un 7,2%, a un ritme més positiu que el conjunt de la demarcació de Tarragona i de Catalunya, i ja assoleix les millors dades des de fa 15 anys

> Evolució atur a la ciutat

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera impulsarà diferents activitats formatives en Certificats de Professionalitat per aquest any 2024 que abraçaran 9 àmbits diferents: gestió administrativa; socorrisme en instal·lacions aquàtiques; operacions auxiliars d'acabats rígids i urbanització; cura de pintura decorativa en construcció; anglès (nivell 2 i 3); dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil; operacions auxiliars d'elaboració per a la indústria alimentària; neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, i també d’informàtica (formació bàsica en eines informàtiques, edició de textos i ciberseguretat, i creació de continguts digitals).

Com a novetat per aquest 2024 Vallsgenera ha habilitat un nou espai per a la formació ocupacional de branques sociosanitàries, de treball domèstic, atenció domiciliària o suport a persones dependents. Durant les properes setmanes està previst homologar l'espai i d’aquesta manera poder-hi realitzar formació del departament d'Educació de la Generalitat del curs de Programes de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar en centres sanitaris, a partir de l'octubre. L'objectiu és que els joves interessats en aquest sector i que no tinguin l'ESO puguin fer un itinerari en què comencin el PFI d’auxiliar en centres sanitaris a Vallsgenera i continuïn amb els estudis de cicles formatius de graus mitjans que ja s'ofereixen a la comarca.

240117Vallsgenera

Vallsgenera també s'homologarà pel SOC en els certificats de professionalitat sociosanitaris com el Certificat de Professionalitat Trasllat i mobilitat d'usuaris i/o pacients, documentació o materials en centres sanitaris. Aquestes conjunt de noves línies de formació especialitzada per a persones cuidadores són una de les més demandades en l’actualitat a causa de l’augment de l’esperança de vida i l’increment de situacions de dependència. Es tracta de professions amb alta sortida laboral, tant en la branca d’atenció domiciliària com també per les necessitats de personal especialitzat que requereixen les diverses residències i centres de dia de gent gran de Valls i l’Alt Camp. 

Els nous espais es van adequar durant el 2023 amb la participació d’alumnes dels programes de formació de Certificats de Professionalitat del sector d’obres (fusteria, lampisteria, construcció i pintura). En aquest programa hi van participar 27 alumnes i com a pràctica real, van adequat les noves instal·lacions annexes a la seu de Vallsgenera on van poder aplicar de manera pràctica els coneixements adquirits durant la formació.

 

Balanç 2023 d’ocupació

Els responsables de Vallsgenera, organisme municipal referent en formació, ocupació, empresa i suport a l’emprenedoria a Valls i l’Alt Camp, han destacat el bon comportament dels índex d’atur l’any 2023. En concret, l’atur a Valls es va situar per primer cop en 16 anys per sota de les 1.300 persones. Així, el nombre de persones aturades registrades el desembre de 2023 va ser de 1.223 persones, un 7,2% menys que el 2022. Aquest ritme de reducció dels nivells d’atur a Valls és a la vegada millor a l’enregistrat al conjunt de la demarcació de Tarragona, on el descens va ser només de l’1,8%, així com al global de Catalunya (-6,2%). De la mateixa manera, la taxa d’atur registrat a Valls (10,48%) és també de les més baixes entre les principals ciutats de la demarcació.

 

 

VALLS · 17 DE GENER DE 2024