El Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu de l’Alt Camp impulsen un programa de formació per a entitats esportives

El Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu de l’Alt Camp impulsen un programa de formació per a entitats esportives

> Es tracta de 6 sessions monogràfiques que tractaran temàtiques diverses relacionades amb l’esport

El Patronat Municipal d'Esports de Valls,el Consell Esportiu de l'Alt Camp i els Ajuntaments de Vallmoll, Puigpelat, Alcover, El Pla de Santa Maria i Vilarodona, ofereixen als clubs esportius del municipi i la comarca un pla de formació gratuït, dirigit principalment als equips directius i gestors esportius de cada entitat. Aquest programa de formació consisteix en 6 sessions curtes i monogràfiques d’un parell hores de durada per tractar temes d’interès que afecten directament a les entitats.

Així, la sessió inaugural tindrà lloc al 14 de febrer a Valls i es parlaran aspectes bàsics de procés de regularització de les entitats esportives. I també dels drets, deures i responsabilitats dels membres de les juntes directives. Pel que fa a la resta de jornades que es desenvoluparan són: Les violències sexuals a l’esport (26 de febrer), Aspectes econòmics i financers (11 de març) Relacions laborals i voluntariat (8 d’abril ), Tràmits al registre d’entitats esportives (22 d’abril ), Subvencions del sector esportiu (13 de maig). Les sessions tindran lloc de 19 a 21 hores i es portaran a terme al Consell Comarcal de l’Alt Camp.

Les formacions aniran a càrrec de l'empresa Sespac Sistemes Esportius Integrals SL, especialitzada en l'assessorament de la gestió d'entitats esportives, en l'àmbit fiscal, econòmic i legislatiu. Excepte la formació de la segona jornada, Violències sexuals a l'esport, que anirà a càrrec d'Aina Lleonart Anglès, graduada en estudis socioculturals i experta en temes de tractament de violència sexual en l'àmbit esportiu.

Aquesta és la primera edició que es fa d’aquesta formació monogràfica però la intenció és repetir-la els propers anys i donar-li continuïtat tractant aquells temes que els clubs i gestors esportius proposin i considerin més interessants. Per amés informació i inscripcions cal consultar el web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat).

240129CARTELL formacipme

VALLS · 31 DE GENER DE 2024