Valls Juga, el primer Festival del Joc del Camp de Tarragona, se celebrarà de l’11 al 16 de març en diferents espais de la ciutat

Valls Juga, el primer Festival del Joc del Camp de Tarragona, se celebrarà de l’11 al 16 de març en diferents espais de la ciutat

La programació compta amb més de 50 propostes d’activitat, la majoria de les quals es realitzaran a la gran jornada final a la Sala Kursaal de Valls

Valls Juga serà el primer festival del joc del Camp de Tarragona que se celebrarà de l’11 fins al 16 de març en diferents espais de la ciutat. El festival està dissenyat per a tots els públics, en una proposta que vol donar a conèixer les novetats del món dels jocs, les virtuts dels jocs de taula de manera integradora i inclusiva o gaudir de les diferents propostes relacionades amb el joc. Per aquest motiu, el programa del Festival compta amb més de 50 propostes d’activitats, repartides en diferents espais i dies. Cadascun dels espais ha estat «batejat» amb temàtica castellera, posant èmfasi en un element singular de la ciutat com són els castells.

Les entitats organitzadores de l’event (Món Aualé, As. En la Manga, el Moviment Educatiu de l’Alt Camp (MEAC), Rol en família, la Llibreria Tram i, el Centre Cívic de Valls i VallsJove de la Regidoria d’Acció Cívica i Joventut) han presentat la programació del Festival «Valls Juga» a la Sala Kursaal. Les entitats ja porten un any treballant en aquest esdeveniment, per tal que sigui un èxit de participació i amb l’objectiu de situar Valls en el mapa de festivals referents del món del joc a Catalunya.

El Festival obrirà portes el dilluns 11 de març amb l’exposició «Una auca de jocs tradicionals» al Pati de Sant Roc de l’IEV, a càrrec de l’Associació terrassenca de jocs VADEJOC i l’Associació cultural LO LLAÜT d’Ascó, a les 19 hores. Una exposició que romandrà oberta al públic fins al divendres 15 de març. L’endemà (12/03) es presentarà a l’IEV el joc «Valls 1809» a càrrec de l’autor Marc Aliaga, el dimecres (13/03) al Centre Cívic es realitzarà la xerrada «Iniciació a la ludificació» a càrrec de Ramon Balcells (de Rol en família), integrador social i amb anys d’experiència en la ludificació a les aules. El dijous a la sala d’actes de l’Escola Enxaneta tindrà lloc la xerrada «El joc com a eina educativa» a càrrec de Judit Besora (La Tribu), i el divendres es presentarà el llibre de l’Oriol Comas «Un món de jocs», a càrrec de l’autor a la sala d’acte del Centre Cívic. El mateix dia, des de l’Oficina de Turisme es realitzaran diferents passis del Room Escape al refugi antiaeri de la ciutat.
240221VallsJuga

> La jornada lúdica de dissabte serà oberta i gratuïta per a totes les persones assistents amb propostes per a tots els públics, edats i amb diferents nivells d'expertesa.

 

El dissabte 16 de març tindrà lloc la jornada lúdica a la sala Kursaal, que obrirà portes a les 10 del matí i fins a les 21 hores durant el qual el públic assistents hi trobarà múltiples propostes i activitats. A l’espai exterior («Fem plaça») s’hi realitzaran propostes de jocs tradicionals, de punteria i habilitat, jocs gegants i jocs de taula, a càrrec de Nou Tocajoc i la Cia. de jocs l’Anònima. A l’interior s’ha habilitat també un espai Infantil («Pom de dalt»), amb propostes d'editorials de renom dins del món del joc com: Devir, GDM Games, Lúdilo o Cayro. En aquest espai hi haurà propostes de diferents jocs amb demostracions a càrrec de persones voluntàries de VallsJuga i de l’alumnat de «Ludoforta» de l’institut Torreforta de Tarragona.

A l’espai familiar («La colla nostra») és on hi haurà el gruix més important de propostes de jocs (amb demostracions de prop de 50 jocs de taula). Aquest espai compta amb la col·laboració de: Enpeudejoc Edicions, Sugaar Editorial, TGN Juga, Abacus Cooperativa Tarragona, Associació Lúdico Cultural Club Diògenes Tarragona, Associació de Rol&Jocs de Reus, Associació de Jugadors de rol i estratègia de Tarragona, Magic Event de Reus, Lluís Pinyot-Món aualé, GDM Games, Zacatrus, Brain Picnic, Zombi Paella, Devir, Maldito Games, HT Publishers, Llibreria Tram, Dues Tasses-Joan Marc Clofent, The Broccoli Tribe, Lego, Tell Fusta i Tot Joc del CPNL. 

El Festival comptarà també amb un espai per a persones expertes (“Gamma extra”) amb una desena de propostes amb demostracions de jocs de taula, wargames o un taller de pintura de miniatures. En aquest espai es compta amb la col·laboració de: Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus, Devir, Maldito Games i Hobby Miniatures.

La jornada lúdica del dissabte comptarà també amb un espai per a demostracions de prototips de jocs («Assaig»), punts de venda de material relacionat amb el món dels jocs (amb la presència de: la Llibreria Tram, Abacus cooperativa, Enpeudejoc edicions, Sugaar editorial, The Broccoli Tribe i Hobby Miniatures); un espai lliure de jocs  («Tercera ronda») on poder provar, estrenar, compartir els jocs que cadascú pot portar i una zona per a menjar «Toc de vermut» (amb dues foodtrucks: Hollywood Food Events i el Cítric).

Altres espais del Festival són l’espai d’autors i autores («Caps de colla») que comptarà amb la presència d’autors de jocs de taula (Valls 1809, Amristar: The Golden Temple, Sangonera i l’Esmolet) on presentaran i realitzaran demostracions de les seves creacions.

La jornada es complementarà amb 4 torneigs: de Warhammer 40K, dels jocs Nilo, Can’t stop i Three Wishes i, amb els sorteigs de diferents jocs de taula cedits per a diferents editorials col·laboradores de referència del sector.

El Festival compta amb la col·laboració de 34 empreses, entitats, serveis i administracions i, amb la participació de 8 empreses, un volum indicador de les dimensions del Festival.

L’equip organitzador del festival ha aprofitat també per a presentar el cartell de la primera edició del Valls Juga. La il·lustració és obra de l’equip de dissenyadors gràficsdiatrenta que, sobre un fons “taronja vallsjuganer”, aposten per destacar alguns dels elements més representatius del món del joc i també d’aquest festival inèdit que tindrà lloc en poques setmanes. Amb la finalitat de difondre el Festival també s’han editat uns fulletons que s’estan distribuint en diferents punts de la ciutat i en municipis de l’entorn. L'equip del Festival també ha engegat la campanya del voluntariat per animar a aquelles persones que tenen ganes de compartir tant la seva essència juganera com altres habilitats per ajudar en diferents tasques del Festival. Les persones interessades es poden inscriure des del web del Festival.

Els organitzadors recorden que el Festival té un espai web (vallsjuga.cat) i es troben presents a les xarxes social (“X”, instagram i facebook) amb el perfil @vallsjuga des d’on s’anirà informant de les diferents propostes entorn de l’esdeveniment. Des de l’organització animen a totes les persones a viure l'emoció, la diversió i el millor entreteniment participant i assistint als diferents actes del Festival.

 

VALLS · 21 DE FEBRER DE 2024