L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard estrenarà una nova cantata infantil

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard estrenarà una nova cantata infantil

> Serà el proper diumenge 10 de març, al migdia, al Centre Cultural de Valls

El diumenge 10 de març, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard estrenarà una nova cantata infantil que tindrà lloc al Centre Cultural de Valls a 2/4 d’1 del migdia. Aquesta estrena ve a culminar un procés de fa dotze anys en què anualment s’estrena una nova cantata infantil escrita expressament per als grups d’alumnes més petits de l’escola. Aquesta és la desena cantata, doncs, que l’escola estrena, després que durant els dos anys de pandèmia es va optar per aturar les estrenes i treballar amb altres cantates interpretades anteriorment.

Com és habitual en el projecte cantata de l’escola, la cantata parteix d’un àlbum il·lustrat, un conte que les criatures poden tenir al seu abast, ja que es fomenta la lectura del llibre des de casa i a l’escola. En aquesta ocasió, el conte escollit és L’any del Blauet, de Jaume Cabré, un llibre escrit fa més de quaranta anys. Aquesta és la tercera cantata que l’escola estrena a partir d’un conte de Cabré, ja que anteriorment s’ha versionat En Pere i el bosc, i La Mariona i la Menjanits, i ens les quals l’escola ha comptat amb la presència de l’escriptor. Tot i que en aquesta estrena, no està prevista l’assistència de Jaume Cabré. Que el llibre d’on es parteix sigui un àlbum il·lustrat permet els més menuts poder «llegir» les imatges del conte, mentre que els més grans ja s’endinsen en el màgic món de la lectura del text i les il·lustracions els ajuden a reforçar la lectura.

Com és habitual, la composició de la música i les lletres de les cançons és obra de Rosabel Bofarull. L’acompanyament instrumental ha anat variant en les dotze cantates que ha presentat l’escola. Si inicialment es treballava amb les orquestres i grups de vent de diferents nivells, des de fa quatre anys s’ha optat per un acompanyament cambrístic. En aquesta ocasió, doncs, l’acompanyament instrumental serà un quartet de vent (flauta, clarinets i saxo), percussió i piano, en una versió del professor Josep Boada.

El cor estarà format per 130 infants d’entre 4 i 7 anys. Són l’alumnat de Música i Moviment (MiM) i Iniciació. L’escola oferta l’activitat de MiM a les sis AFA (Associació de Famílies d'Alumnes) de la ciutat que s’hi han mostrat interessades, de manera que en el concert hi participaran tant alumnes que cursen els estudis al propi edifici del Parc Barrau com a les escoles Baltis, Enxaneta, Eugeni d’Ors, La Candela, Cor de Maria i Vedruna. El grup instrumental el formen el grup de cambra que coordina el professor de clarinet, que també tocarà amb ells. 

Aquesta desena cantata ve precedida per les nou anteriors, començant per El petit avet, estrenada l’abril de 2012, El peix irisat, Els colors de l’Àfrica, L’arbre vell, L’ovelleta que va venir a sopar, En Calvin no sap volar, En Pere i el bosc, La Mariona i la Menjanits i El llop, l’ànec i el ratolí, just estrenada el curs passat malgrat que s’havia d’estrenar el març de 2020.

 240228CARTELL cantata robertgerhard

L’entrada al concert és lliure amb aforament limitat i cal adquirir l’entrada a través de l’AFA de l’escola a taquilla el mateix dia del concert.

 

VALLS · 28 DE FEBRER DE 2024