Valls acull novament el camp d’aprenentatge Pau Casals amb una cantata contra el canvi climàtic

Valls acull novament el camp d’aprenentatge Pau Casals amb una cantata contra el canvi climàtic

> L’espectacle musical anirà a càrrec dels infants de primària de diverses escoles de la demarcació i està programat pel 7 d’abril, amb un concert al matí i un altre a la tarda

L’Ajuntament de Valls organitza, per segon any consecutiu, l’espectacle musical «La veu de la Terra» que impulsa el Camp d’Aprenentatge Pau Casals del departament d’Educació de la Generalitat i que es representarà a diferents ciutats de Catalunya amb la participació d’alumnes de primària de diferents centres educatius. En el cas dels concerts a Valls, s’han sumat al projecte diverses escoles de la ciutat i de la demarcació de Tarragona en una iniciativa organitzada conjuntament per tres regidories de l’Ajuntament de Valls: Cultura, Educació i Polítiques Lingüístiques i també Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural. 

Aquest espectacle musical té com a objectiu conscienciar sobre la crisi climàtica que ens afecta, i serà representat per més de 300 alumnes al Centre Cultural Municipal de Valls. En concret, s’ha programat un primer concert el 7 d’abril a les 12 hores, amb la participació de l’alumnat de les escoles de Valls La Candela, Eugeni d’Ors i Vedruna, Les Eres de Creixell i Arquitecte Jujol dels Pallaresos. El segon concert, el mateix dia a les 18 hores, hi prendran part Els Baltis i l’Enxaneta de Valls, i tres centres educatius de Torredembarra, concretament, les escoles L’Antina i Molí de Vent, i l’Institut Torredembarra.

240306Cantata

El muntatge està preparat pel grup musical Petit Taller de Cançons i la companyia teatral Fes-t’ho com Vulguis, en una gira que amb diferents concerts recorrerà altres municipis de Catalunya. El Camp d’Aprenentatge Pau Casals s’ha encarregat de formar el professorat i d’organitzar la gira. 

A «La Veu de la Terra», el mateix planeta, com a personatge principal, aixeca la seva veu per denunciar els múltiples atacs que està rebent des de fa ja massa temps, acostant-nos a la infinitat de bones sensacions i de sentiments positius que ens desperten els seus paisatges. El públic podrà gaudir d’un gran concert musical i teatral, una cantata estructurada en nou cants i vuit clams intermedis en la qual les veus dels infants s’uneixen per sensibilitzar tothom sobre l’emergència climàtica i la necessitat urgent d’actuar-hi per tal de preservar el nostre planeta, combinant la música amb la conscienciació ambiental, per tal de fer una crida a la nostra societat i fer-nos reflexionar sobre el futur del nostre planeta.

El Petit Taller de Cançons ha promogut, des de fa onze anys, l’educació musical, conreant, alhora, els valors humans i el desenvolupament artístic entre les generacions més joves, mentre que Fes-t’ho com Vulguis des de fa més de 15 anys es dedica a crear espectacles familiars que potencien l’emoció i la sensibilitat a través de la màgia del teatre.

El Petit Taller de Cançons ha coincidit amb el Camp d’Aprenentatge Pau Casals en treballar pel futur del més joves, tot oferint temes i activitats que desenvolupin les seves emocions a través dels valors que cal preservar i enfortir, com ara l’amor per la vida que ens envolta o la lluita compartida per assolir un futur millor. 

La cantata «La Veu de la Terra» va acompanyada de més de 44 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per tal de facilitar la tasca del professorat, bé sigui l’especialista de música o bé la resta de l’equip docent que vulgui participar en aquest projecte transversal. Al material didàctic que presenten s’hi poden trobar videoclips, partitures de les cançons, les seves bases instrumentals, guies pedagògiques, etc., i també s’hi ofereixen les programacions de cada activitat, les pautes d’observació del docent i les graelles d’autoavaluació de l’alumnat.

 

VALLS · 6 DE MARÇ DE 2024