L’Ajuntament de Valls instal·larà un punt d’atenció quinzenal de Serveis Socials i d’Acció Comunitària a Picamoixons

L’Ajuntament de Valls instal·larà un punt d’atenció quinzenal de Serveis Socials i d’Acció Comunitària a Picamoixons

> Una professional de Treball Social atendrà totes les persones que requereixin assessorament i informació 

> La instauració d’aquest servei evitarà que les persones usuàries s’hagin de desplaçar i permetrà detectar necessitats des de la proximitat

 > L’Ajuntament té intenció de fer extensiu aquest nou servei descentralitzat també a Fontscaldes, Masmolets i diferents barris de Valls

La Regidoria d'Acció Social i Comunitària de l'Ajuntament de Valls i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons han arribat a un acord per a instal·lar de manera quinzenal un punt d'atenció descentralitzat dels serveis socials municipals a l’EMD. Aquest nou servei, que comptarà amb una professional de Treball Social, arrencarà el proper 8 d'abril i es prestarà a les dependències de la seu de l’EMD de Picamoixons de 8:30 a 14:30 cada quinze dies.

El punt d’atenció descentralitzat i de proximitat donarà una resposta més immediata a les necessitats de la població de Picamoixons, evitant que les persones s'hagin de desplaçar i facilitant la detecció de necessitats des de l'entorn propi. Després de les converses entre la Regidoria i la vocalia d'Atenció Social de Picamoixons es va detectar la necessitat de fer un treball més proper, directe i ampli d'intervenció social i comunitària a l’EMD.

240320ServeisSocials

L'acció comunitària és clau per una millor convivència i cohesió de les persones ja que va de la mà dels serveis socials per atendre qualsevol necessitat. D’aquesta manera, està previst que activitats per a la gent gran o el servei de mediació, entre d’altres, s'instaurin de manera periòdica a Picamoixons. En el nou punt d'atenció també hi haurà una tècnica especialitzada en acció comunitària que complementarà aquest servei amb accions puntuals per millorar la qualitat de vida de la gent.
L'Ajuntament de Valls reivindica amb iniciatives com aquesta l'atenció a la població i la lluita contra l'exclusió social, una tasca que cal impulsar de manera transversal. La interacció de Benestar Social amb àrees com habitatge, salut, educació, inserció laboral, etc. és també clau per a una estratègia d'acció social efectiva. Per això, el punt d'atenció d'Acció Social i Comunitària farà de corretja de transmissió de les necessitats de les famílies, millorant l'autonomia de les persones. L’Ajuntament de Valls planteja ampliar aquest nou servei descentralitzat també a Fontscaldes, Masmolets i als barris de Valls durant el 2024.

 

VALLS · 20 DE MARÇ DE 2024