L'Ajuntament de Valls impulsa un any més el Casal Lingüístic de Setmana Santa amb un centenar d'escolars nouvinguts

L'Ajuntament de Valls impulsa un any més el Casal Lingüístic de Setmana Santa amb un centenar d'escolars nouvinguts

> Aquesta iniciativa s'organitza a l’Escola La Candela del 25 al 28 de març en el marc del Pla Educatiu d’Entorn

240326casallinguistic2

L’Ajuntament de Valls ha programat, un any més, per Setmana Santa el casal lingüístic de català per a un centenar d’estudiants nouvinguts de tots els centres de primària de la ciutat que necessiten un reforç. Aquest casal de quatre dies va arrencar el passat dilluns i s’allargarà fins dijous dia 28, en horari de matí a les instal·lacions de l’Escola La Candela.

Aquesta és una iniciativa de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que han arribat a la ciutat recentment (Marroc, Senegal, Moldàvia, Ucraïna, Pakistan, Argentina, Brasil, Colòmbia, Hondures, Paraguai, Perú i Veneçuela) perquè tinguin l’oportunitat de reforçar el català per mitjà de l’entreteniment, la diversió i una gimcana. El casal lingüístic té lloc durant els dies de vacances escolars i d’aquesta manera els nens i nenes poden iniciar el tercer trimestre amb mes garanties, afavorint la igualtat d’oportunitats de l’alumnat.

El casal es programa conjuntament amb els centres educatius perquè faciliten la llista dels nens i nenes que consideren que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

240326casallinguistic4

 

VALLS · 26 DE MARÇ DE 2024