Presentació de la donació de l’obra «Homenatge a Gaudí» d’Enric Adserà Riba, al Museu de Valls

Presentació de la donació de l’obra «Homenatge a Gaudí» d’Enric Adserà Riba, al Museu de Valls

El Museu de Valls ha presentat, dimarts 7 de maig a la tarda, l’obra «Homenatge a Gaudí» de l'artista Enric Adserà Riba que s’incorpora al fons del museu. En l’acte hi han assistit, Rosa Rovira, regidora de l’Ajuntament de Valls, Jordi París, director del Museu de Valls, i Josep M. Rovira, amic personal de l’artista, que va glossar la seva figura.

Enric Adserà Riba (Cabra del Camp, 1939) és un artista lligat a Valls, a Cabra i a Barbarà de la Conca, i viu la major part de l’any a Zaandam (Holanda). Tot i que és cabrenc de naixement, artísticament es va formar a Valls, gràcies al mestratge de Cèsar Martinell i Josep Busquets, i ciutat a on va fer la seva primera exposició l’any 1971. I des de fa molts anys també és veí de Barbarà de la Conca, on té casa i resideix quan és a Catalunya. 

240508donacioenricadsera

El fons del Museu de Valls ja compta amb diverses obres seves, però amb aquesta nova peça amplia qualitativament la seva representació. Aquestes obres presents al museu ressegueixen bona part de la seva trajectòria, des de l’any 1966 fins l’any 1994. La primera obra és un dibuix d’un nu dels anys seixanta i seguidament hi ha una aiguada dels anys setanta. Una de les tècniques que més ha treballat és el gravat, del qual n’és un mestre reconegut, i en aquesta tècnica el museu conté dues peces, un monotip de l’any 1983, amb el qual va guanyar el Premi Daniel Ventura Solé, i un gravat de l’any 1995 que va fer en motiu de l’exposició dedicada a Josep Busquets. Finalment, a partir d’ara té dues obres de la Sèrie les parets del meu taller. La primera és l’obra «Prada», 1993, donada també per l’artista l’any 2012, i la segona és la que ara s’incorpora, «Homenatge a Gaudí», de l’any 1994. 

«Homenatge a Gaudí» és una obra de gran format, de 160 x 200 cm, en la qual hi ha un collage de diversos elements, fotografies, dibuixos, retalls de diari i objectes, enganxats a la superfície de l’obra. Tots ells fan referència a l’obra de Gaudí, que tant va estudiar el seu mestre Cèsar Martinell. De fet l’obra és un homenatge a l’arquitecte reusenc, tal com indica el seu títol, però també un reconeixement a l’arquitecte vallenc.

 

VALLS · 8 DE MAIG DE 2024