Vallsjove presenta la seva segona programació d’estiu a l’espai jove

Vallsjove presenta la seva segona programació d’estiu a l’espai jove

> L’Estiu Actiu Jove se celebrarà entre l’1 i el 19 de juliol amb més d’una vintena d’activitats 

> Les inscripcions a les activitats s’obriran a partir de dilluns 10 de juny a les dependències del Centre Cívic o també en línia

La regidoria de Joventut i Acció Cívica a través del servei de VallsJove organitza la segona edició de l'Estiu Actiu Jove. El cicle es desplegarà de l’1 al 19 de juliol a l’Espai Jove, amb una programació de lleure alternatiu i accessible destinada al públic jove. Les activitats són gratuïtes pels joves en edats compreses entre els 13 i els 29 anys (les franges d’edat varien segons l’activitat) amb l’objectiu de garantir que s’arriba a tots els públics.

L’Estiu Actiu Jove d’aquest 2024 compta amb una vintena de propostes d'activitats dividides en diferents categories: Art i creativitat, Cuina i gastronomia, Imatge i so, Robòtica, Activem-nos i les Nits d’Estiu, amb activitats en horari de vespre/nit. Es tracta d'una programació oberta a tots els joves que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals pretén generar un espai de trobada i de participació en el nou equipament juvenil situat a la plaça de les Escudelles del Centre Històric. Per altra banda, s’ha procurat que, moltes de les activitats siguin realitzades per joves del municipi.

Algunes de les propostes es plantegen en format «campus» (al llarg de tota una setmana), i d'altres en format de taller d’un sol dia. Així, entre les propostes d’enguany trobem el «Campus artístic» on es realitzarà un tastet de diferents disciplines artístiques; el campus de «Crea i dissenya», on els i les participants podran realitzar diferents complements a través de la costura i la serigrafia; el campus d’Art Urbà, amb la realització d’un mural a través de l’esprai sobre paret, per poder guarnir les parets de l’Espai Jove; el campus de robòtica «Operació Rescat», incorporant la Intel·ligència Artificial, on els i les joves hauran de programar els robots per a rescatar a diferents persones afectades per un desastre nuclear i, finalment el campuSOund, on es formarà als participants en l’àmbit de la sonorització i enregistrament en estudi, i que es realitzarà a la Nau Centre d’Art.

La programació Estiu Actiu Jove, també oferirà 4 tallers de cuina d’estiu per a potenciar la diversió i l’alimentació saludable entre els i les joves, amb uns cursos dissenyats especialment per a poder desenvolupar tota la creativitat a la cuina. 

Una de les novetats d’aquest any seran les activitats de les Nits d’estiu, on es podrà gaudir d’activitats nocturnes com ara l’Splash de nit (piscina nocturna) en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports, un bingo musical o un Tast de cervesa. Una altra de les noves propostes serà la sortida a Port Aventura, el dilluns 15 de juliol, i diferents activitats vinculades amb el ball i la dansa.

Des de VallsJove es treballa per impulsar les activitats destinades al públic juvenil durant l'estiu i, per a convertir l'Espai Jove com a punt de referència dels i les joves de la ciutat. Un espai on ja s’ofereixen diferents serveis com l’aula d’estudi, el servei d’atenció a les dones, el Servei d'Atenció Integral per a persones LGTBIQ+, el punt d’atenció sexual i reproductiva, el programa Ocell de Foc, o un servei de suport a l’ocupació, gràcies a la col·laboració de diferents serveis i regidories del municipi.

Les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s'iniciarà el dilluns 10 de juny presencialment a l'oficina del Centre Cívic (C/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores) i, dimarts i dimecres de 17 a 19 h o a través del d'un formulari en línia (disponible a la biografia de la seva pàgina d'Instagram @vallsjove). Les inscripcions es podran realitzar fins al dia 28 de juny o dos dies abans de l'activitat en cas de no haver esgotat places. 

 

VALLS · 6 DE JUNY DE 2024