El Ball dels Cercolets de Valls torna al seguici cerimonial de la ciutat

El Ball dels Cercolets de Valls torna al seguici cerimonial de la ciutat

El Ball dels Cercolets de Valls torna  al seguici cerimonial de la ciutat

> El Ball dels Cercolets de Valls s’estrenarà per la festa major de Sant Joan.

El Ball dels Cercolets de Valls tornarà a formar part del seguici cerimonial de la ciutat per la Festa Major de Sant Joan 2017. L’Associació cultural Ball dels Cercolets de Valls és la responsable de la recuperació del ball i la formen: Raul Molina, Miquel París, Roser Carbonell i Marta Ferré.

La voluntat de la nova entitat és recuperar el ball dels Cercolets de Valls de la manera més fidel i minuciosa possible, aportant d’aquesta manera un nou ball al seguici cerimonial de la ciutat de Valls. Gràcies a la sinergia amb l’ Escola de Dansa Adagi es garanteix la continuïtat de l’ activitat de l’ associació en el futur.

L’ origen del ball dels Cercolets radica en les festes i cerimònies de les veremes. Agafa el nom dels cèrcols que sostenen els balladors/es i amb els que realitzen les figures, de les quals havia estat freqüent simular la construcció d'una bóta, que els balladors/es feien entreteixint els seus cèrcols.

Les principals referències històriques del ball es troben a la novel·la Vilaniu de Narcís Oller amb apunts sobre el vestuari del ball dels Cercolets. També el prevere, historiador i folklorista vallenc Eusebi Ribas Vallespinosa ens  parla del ball. Gràcies a les seves notes sabem que la última vegada que el ball vallenc va sortir al carrer per part dels vallencs va ser per les
festes decennals de l’any 1881.

El Ball dels Cercolets de Valls inicia una campanya de crowdfunding amb la plataforma Tot Suma. La campanya comença el 20 de març i dura 44 dies. En funció de la quantitat aportada, els mecenes podran gaudir de diverses recompenses: agraïment a les xarxes socials oficials del Ball, xapa oficial del ball, mocador oficial del ball, samarreta oficial del ball, bossa oficial
del ball, agraïment al cartell de l’estrena del ball, invitació per la pre estrena del ball (4 de juny), actuació particular del ball i xerrada sobre la recuperació.

A més a més, el merchandising es podrà comprar el dia de Sant Jordi a la parada de Ball dels Cercolets. Pel que fa a la imatge gràfica del ball, Eva Traguany ha realitzat el logotip de color rosa, el color corporatiu del ball, que també és un color significatiu i predominant en el vestuari. El logotip representa un clavell, la flor corporativa del Ball, de 8 pètals com el nombre de ballador/es.

A més, tota la informació sobre el ball es pot trobar centralitzada a la web: www.cercoletsvalls.wordpress.com. També es pot seguir el Ball dels Cercolets de Valls a través de les xarxes socials Twitter, Facebook i Instragram @CercoletsValls. El hastag oficial és #CercoletsValls.