La Biennal d'Art / Premi Guasch-Coranty, al Museu de Valls

La Biennal d'Art / Premi Guasch-Coranty, al Museu de Valls

La Biennal d'Art / Premi Guasch-Coranty, al Museu de Valls

La Biennal d'Art de Valls / Premi Guasch-Coranty ha obert aquest dimecres dia 11 les seves portes al Museu de Valls. Durant l'acte d'obertura, que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Valls, Albert Batet, i Joan Olivella en representació de la Diputació, a més dels artistes participants i membres del jurat del certamen, s'han atorgat els premis als guanyadors de la Biennal 2017. En concret, el jurat ha premiat als artistes Aimara Elgoibar per la peça "Gold 20", Ignasi Prat per "El món dels vencedors" i Lola Lasurt per "A Visit to the Charles Paul Nel Museum with mo".

La mostra recull enguany l’obra de Marc Anglès (Sant Andreu de la Barca 1993), Joan-Marc Batlle (Barcelona, 1971), Joan Bennassar (Palma de Mallorca, 1991), Sergi Clavé (Barcelona, 1974), Ainara Elgoibar (Mungia, 1975, actualment resident a Barcelona), Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978) i Giuliana Racco (Toronto, 1976, actualment resident a Barcelona), Marla Jacarilla (Alcoi, 1980), Lola Lasurt (Barcelona, 1983), Laura Llaneli (Granada, 1986, actualment resident a Barcelona) Oriol Nogués (Reus, 1984), Levi Orta (La Habana, 1984, actualment resident a Vidreres), Ariadna Parreu (Reus 1982), Germán Portal (Montevideo, 1979, actualment residents a Barcelona), Pablo del Pozo (Badajoz, 1994, actualment resident a Barcelona), Ignasi Prat (Palautordera, 1981), Diana Rangel (Caracas,1987, actualment residents a Barcelona) i Jaume Vidal (Amposta, 1977). 

La Biennal, certamen que impulsa la Fundació Ciutat de Valls amb el suport de l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, ha obert portes dimecres dia 11 d’octubre i el conjunt d’obres seleccionades es podran veure durant tot el mes de novembre. 

Una de les propostes artístiques que més ha cridat l'atenció és la de Jaume Vidal que ha convertit la centenària Biblioteca Popular, la primera que construí la Mancomunitat de Catalunya, en un hotel. Vidal vol motivar la reflexió sobre la proliferació sense control de pisos turístics i l’aprofitament del patrimoni cultural per a nous usos en benefici d’usos privats. Així, l’Hotel Popular, com la rebatejat l’artista, esdevindrà durant uns dies símbol d’aquesta reflexió sobre el canvi d’usos de l’espai públic que sucumbeix als interessos turístics.

La Biennal reparteix gairebé 20.000€ en premis i gratificacions als artistes. Els premis estan dotats amb un total de 12.000€ i els ajuts als artistes seleccionats amb 8.000 (a raó de 600€ per cada un). En l’actual edició el jurat l’han format Teresa Blanch, crítica d’art, Pep Anton, Galeria Silvestre, Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera, Joana Hurtado, coordinadora del programa d'arts visuals de Can Felipa i Mireia Sallarés, artista. Actuarà de secretari Jordi París, director del Museu de Valls i vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls.

>> Galeria d'imatges

 


 

 

11 d'octubre de 2017