L'Espai de l'Estudiant tanca la 18a edició després de dos dies de rècord

L'Espai de l'Estudiant tanca la 18a edició després de dos dies de rècord

L'Espai de l'Estudiant tanca la 18a edició després de dos dies de rècord

> Èxit del Saló de l’Ensenyament de les comarques de Tarragona amb 53 expositors i més de 6.000 alumnes visitants

> El Consell Català de Formació Professional presenta dues experiències innovadores orientades a assessorar joves dels àmbits tecnològics i industrials

L'Espai de l'Estudiant ha assolit coincidint en la sevva 18a edició un èxit de rècord, amb més de 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts procedents de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. L'Espai arriba a la majoria d’edat consolidat com el gran saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que organitza, cada any a Valls, el Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca.

Al recinte del Kursaal els visitants han pogut conèixer tota l’oferta formativa a Catalunya, tan a nivell universitari com de cicles formatius, a més de diversos serveis adreçats als joves. La fira va néixer l’any 2001 en un primer moment per atansar aquesta oferta als alumnes de l’Alt Camp i la Conca, però ja partir de l’any següent va ampliar el seu ventall a tots els alumnes de les comarques de Tarragona per tal que tots els centres educatius de la demarcació poguessin aprofitar l’oportunitat que suposa tenir reunides en un mateix espai totes les universitats catalanes i dels cicles formatius i estudis alternatius que actualment es poden cursar a Catalunya.

La presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil i l’àmplia oferta educativa a nivell d’idiomes i disseny, així com propostes relacionades amb el món laboral contribueixen a fer de l’Espai de l’Estudiant un excel·lent punt d’informació i assessorament dels joves en edat d’escollir estudis.

Precisament enguany, l’Espai de l’Estudiant ha incorporat entre els nous al·licients la celebració de les jornades PowerU Xperience i PowerU Junior que impulsen el Consell Català de la Formació Professional de la Generalitat i Human Age Institue de Monpower Group amb la col·laboració del Consorci, Vallsgenera, l’Ajuntament de Valls i la col·laboració dels instituts.

En aquestes dues activitats, que s'han realitzat a l'Hotel Class, hi han pres part 300 alumnes. La Jornada PowerU Xperience és un projecte d’alt valor per als joves a l’hora d’ajudar-los a que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. Així, s’ha adreçat l’activitat principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat de treball. A la vegada, s’ha incorporat al programa de l’Espai de l’Estudiant els tallers de PowerU Junior que tenen com objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents, amb l’objectiu de generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. 

> Més informació: www.espaiestudiant.cat

VALLS · 10 DE MARÇ DE 2018