El Centre Cívic obre el període d'inscripció per a les activitats de primavera

El Centre Cívic obre el període d'inscripció per a les activitats de primavera

El Centre Cívic obre el període d'inscripció per a les activitats de primavera

> La programació de primavera comptarà amb un total de 45 activitats

El Centre Cívic ha obert les inscripcions de la nova programació de primavera que compta amb un total de quaranta-cinc activitats (distribuïdes en cursos, tallers, espectacles infantils o xerrades). Les inscripcions es poden fer a al Centre Cívic (C/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres de 10 del matí a 2 del migdia, i de dimarts a dijous, de 5 a 7 de la tarda. La programació regular d'activitats del Centre Cívic s'iniciarà la primera setmana d'abril, a partir del dia 3.

La programació del Centre Cívic es pot consultar des de la pàgina web de l'Ajuntament (www.valls.cat), des de la qual la ciutadania podrà accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre (www.valls.cat/serveis/centre-civic). La ciutadania que ho destigi també trobarà els programes en paper de manera gratuïta en diferents espais municipals: a l'edifici de Ca Creus (Centre Cívic), a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs.

La programació amplia les activitats gratuïtes, i manté els descomptes i preus reduïts per a col·lectius, joves i gent gran

La programació del Centre Cívic manté un nombre important d'activitats gratuïtes (11 xerrades, 3 espectacles infantils i 8 tallers) que representen per aquest trimestre el 53% del total de les activitats programades. En aquest sentit, les activitats del Centre Cívic també ofereixen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, potenciant així, la cohesió i la dinamització d'aquest espai pel conjunt de la ciutadania. Per altra banda, pels col·lectius de gent gran i de joves es mantenen preus reduïts, facilitant així l'accés a les activitats a tota la població de la ciutat.

La programació de primavera ofereix nous cicles d'activitats de diferent temàtica

- Els aliments i la cuina en seran els principals protagonistes
La programació d'aquest trimestre ofereix el cicle De l'Hort a la Biblioteca, una proposta innovadora que arriba a la seva segona edició desenvolupada per les entitats “Valls en transició” i “Increïble comestible” amb voluntat de donar a conèixer a la població alguns dels productors ecològics de la ciutat i conscienciar sobre el respecte al medi ambient i l'entorn sobre la base de nous hàbits de consum i compra. En aquesta ocasió el cicle ens ofereix sis activitats per conèixer productes de proximitat i de temporada.

Una altra de les novetats d'aquesta programació és el cicle de “Cuina rebel” que es realitzarà a les dependències de VallsGenera de la mà també de les entitats “Valls en transició” i “Increïble comestible” amb l'objectiu de conèixer la cuina d'altres països i que finalitzarà amb un taller de coques de Sant Joan.

La tercera proposta de la programació trimestral és el cicle d'activitats “Aprenem, cuinem, mengem” també relacionats amb la cuina en el marc de l'Escola de Pares. Un seguit de tallers infantils per a vincular els nens i nenes en el món dels hàbits saludables alimentaris, introduint els infants a la cuina.

Finalment, es reedita en aquest trimestre el taller de cuina flexiteriana, de la mà de Raül Molina, que ens aproxima també a hàbits alimentaris saludables.

- Rodamóns, cicle de xerrades sobre mobilitat internacional
El Centre Cívic i VallsJove han programat també per aquest trimestre tres xerrades dins del cicle “Rodamóns” relacionades amb la mobilitat internacional sobre camps de solidaritat, el voluntariat europeu i per a treballar a l'estranger. D'aquesta manera es pretén oferir el màxim d'eines i recursos a les persones joves per afavorir la mobilitat internacional i ampliar les seves competències lingüístiques i professionals, així com el desenvolupament personal.

L'escola de pares, un espai en creixement

L'èxit en les activitats destinades a mares i pares, conjuntament amb la col·laboració de l'associació vallenca el Niu, han permès ampliar el nombre d'activitats destinat a aquest col·lectiu. Més enllà del cicle “Aprenem, cuinem, mengem”, es realitzarà un taller sobre l'alimentació complementària auto-regulada o un taller sobre la gestió de les emocions en els infants.

Noves propostes pel nou trimestre

La programació d'aquest trimestre arriba carregada també de noves propostes de tallers i cursos de diferents àmbits i temàtiques: un curs de comunicació no violenta, de cant amb harmònium, de creació de sabons artesans o xampús naturals o un taller de relaxació amb instruments. Activitats que se sumen a les ja habituals destinades a les persones grans o activitats de foment de la salut i el benestar personal.

> Descarregar programa activitats primavera Centre Cívic

VALLS · 15 DE MARÇ DE 2018