S'inicia el procés participatiu per a la redacció del futur Pla Integral de la Gent Gran de Valls

S'inicia el procés participatiu per a la redacció del futur Pla Integral de la Gent Gran de Valls

S'inicia el procés participatiu per a la redacció del futur Pla Integral de la Gent Gran de Valls

L’Ajuntament de Valls obre aquest mes de maig les sessions de participació ciutadana per a la redacció del Pla Integral de la Gent Gran de Valls. Aquest procés de participació es durà a terme entre el 23 de maig i el 7 de juny amb sessions a diferents barris de la ciutat amb l’objectiu d’incentivar la participació de la gent gran en la redacció del pla. Aquest pla integral, una actuació recollida en el Pla Local per a la Inclusió i Cohesió Social (PLICS), establirà les prioritats i actuacions estratègiques i integrals en favor de la qualitat de vida i benestar de la gent gran.

Les sessions de debat són obertes a persones majors de 64 anys, tècnics i representants polítics municipals, a més de professionals i entitats del sector per tal de recollir les principals necessitats de la gent gran i les seves propostes. D’aquesta manera, en les sessions es posaran sobre la taula aspectes vinculats a la vida quotidiana de les persones grans, en diferents eixos com benestar social, salut i esport, habitatge, seguretat i mobilitat, a més de participació, cultura o lleure. La diagnosi que sorgeixi del procés participatiu serà la base per a la redacció aquest any del Pla Integral de la Gent Gran que contemplarà els objectius i actuacions acordats per a millorar el dia a dia de la gent gran al municipi.

A més, la diagnosi farà un retrat de la situació de la gent gran a Valls, en base a dades demogràfiques, territorials, socials, econòmics, de salut...; determinarà quins són els recursos existents al municipi dirigits a la gent gran, així com les seves particularitats d’ús o servei. Amb el procés es vol implicar a la ciutadania, a les entitats i organismes vinculats amb la gent gran, i als diferents departaments de l’Ajuntament en l’elaboració de propostes dirigides a millorar la situació de la gent gran al municipi, facilitant eines i dinàmiques participatives que motivin i faci accessible aquesta implicació.

L’envelliment de la població representa un nou repte social per a  les polítiques públiques a nivell local. Aquest repte comporta incorporar una perspectiva integral de les persones, transversal i de proximitat. La ciutat de Valls, com la majoria de municipis de Catalunya, està treballant per donar  respostes a aquest repte.

Calendari de sessions:

Les sessions de debat i participació es duran a terme de manera descentralitzada en els diferents barris i zones de la ciutat:

·    Dimecres 23 de maig 10:00h - Casa Caritat (carretera del Pla, 37)
·    Dijous 24 de maig 17:00h - Local social AVV Pisos de Clols i Local social Vivendes de  la Colla Vella
·    Dimecres 30 de maig 10:00h - Centre Cívic (carrer Sant Pere, 2)
·    Dimecres 30 de maig 17:00h - Sala d’actes del Centre Esportiu Municipal El Fornàs (passeig President Tarradellas, 2-6)
·    Divendres 1 de juny 17:00h - Local social de l’AVV del barri de les Comarques (carrer Vall d’Aran, 1)
·    Dimecres 6 de juny 17:00h - Local social AVV de Picamoixons (carrer Sant Isidre)
·    Dijous 7 de juny 17:00h - Local social AVV de Fontscaldes

> Descarregar material informatiu (pdf)

VALLS · 17 DE MAIG DE 2018