El 16 de juliol s'obre la convocatòria d'ajuts per alumnes d'ensenyaments postobligatoris

El 16 de juliol s'obre la convocatòria d'ajuts per alumnes d'ensenyaments postobligatoris

El 16 de juliol s'obre la convocatòria d'ajuts per alumnes d'ensenyaments postobligatoris

> Càritas de l’Alt Camp, la Fundació Ciutat de Valls i l’Ajuntament obren una nova convocatòria d’ajudes

Càritas de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament han convocat una nova edició de les ajudes per a ensenyaments postobligatoris d'estudiants de la ciutat. Enguany, s'arriba a la sisena edició, gràcies al treball conjunt entre aquestes entitats i l'Ajuntament de Valls, a través de les regidories de Benestar Social, Ensenyament i, Joventut i Acció Cívica.

Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2018/2019. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció educativa i laboral. Així, només el curs passat, de la trentena d’alumnes que van rebre subvenció, la pràctica totalitat va completar els estudis i va aprovar al juny (97%).

Les bases de les ajudes tenen en compte, doncs, la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic dels estudiants per tal de premiar els que presenten un bon resultat en els seus estudis. El pressupost total de les ajudes enguany és de 10.000 euros. S'estima que les ajudes poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació, unes xifres que es poden ampliar en concepte de transport en el cas d’estudiar fora del municipi.

El calendari per a la presentació de sol·licituds de la primera convocatòria és entre el 16 i el 27 de juliol a l'oficina del servei de Joventut: Espai Ca Creus (c/ Sant Pere, 2), despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, contactant via telefònica al 977 60 98 49 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En segona convocatòria el termini de presentació de sol·licituds serà del 12 al 25 de setembre.

Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1993, que el curs 2018/19 es matriculin en estudis de batxillerat, formació professional (cicles formatius de grau mitjà o cicles formatius de grau superior), PFI o CAS (Curs d'Accés a cicles formatius de grau superior).

 

>> Més informació a www.vallsjove.cat

>> Consulta les bases de la convocatòria (pdf)

>> Descarrega't l'imprés de la sol·licitud (pdf)

>> Descarrega't el model d'informació acadèmica (pdf)

 

Documentació que cal aportar:

- Model normalitzat de sol·licitud.

- Certificat original de convivència actualitzat que acrediti la residència al municipi de Valls.

- Fotocòpia del llibre de família acompanyat de l'original.

- Certificat emès pel centre on ha cursat estudis en el qual s'especifica els estudis realitzats el curs 2017/18, el grau d'assoliment dels continguts i la nota mitjana obtinguda. El mateix en cas que els estudis s'hagin fet en cursos anteriors.

- Còpia, acompanyada de l'original de la declaració de la renda corresponent a l'exercici 2017 de tots els membres del nucli de convivència majors de 18 anys, o certificats demostratius de la totalitat d'ingressos del nucli familiar (segons es detalla en el punt 7).

- Família monoparental: còpia de la sentència de separació o divorci amb el conveni regulador i/o targeta de família monoparental.

- En cas de no estar obligats a fer la declaració de la renda o, en cas de canvi de la situació econòmica:

     - Certificat positiu o negatiu d’ingressos.

     - Justificant de pensions actuals.

     - Fotocòpia dels contractes temporals i nòmines corresponents.

     - Informe de vida laboral de la Tresoreria de la Seguretat Social.

     - Altra documentació que es consideri necessària per tal d'acreditar la situació econòmica de la unitat familiar.

- Còpia del resguard de la matrícula en el cas que els estudis es realitzin en un altre municipi.

Les persones interessades podran consultar les bases i descarregar-se el formulari de sol·licitud a través del web: www.vallsjove.cat

VALLS · 9 de JULIOL DE 2018

 

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat