L'Ajuntament de Valls impulsa un nou cicle de tallers per a pares i mares en el marc del programa Créixer en família

L'Ajuntament de Valls impulsa un nou cicle de tallers per a pares i mares en el marc del programa Créixer en família

L'Ajuntament de Valls impulsa un nou cicle de tallers per a pares i mares en el marc del programa Créixer en família

Valls inicia el dilluns 12 de novembre la tercera edició del programa Créixer en família subvencionat per la Generalitat de Catalunya i impulsat pel Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social, de la Regidoria de Benestar Social, un programa de caràcter transversal que també compta amb la implicació de la Regidoria d'Ensenyament, les AMPA, els centres educatius del municipi i el Pla Educatiu d'Entorn.

Créixer en família és un programa formatiu dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies amb fills o filles amb edats compreses entre els 0 i els 18 anys per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. Ofereix cicles de tallers, que pretenen ser espais d'intercanvi d'experiències entre pares i mares amb fills i filles d'edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho.

A Valls, aquest programa es va iniciar el 2016 amb una edició dirigida a mares i pares amb fills i filles d'edats compreses entre 6 i 12 anys i el 2017 es va dedicar als de 12 a 16 anys. En el cas dels tallers que enguany s'impulsen, s’engega un taller per a mares i pares amb fills i filles amb edats compreses entre els 0 i 3 anys, i s'organitza en 6 sessions que es duran a terme els dilluns de 18h a 20h, a partir del 12 de novembre. Fruit del treball participatiu dels agents, les inscripcions al taller estan orientades a garantir la participació i representació de famílies de tots els centres educatius del municipi, d'infantil, primària i secundària.

Els tallers es distribueixen en sis sessions de dues hores en les que es tractaran temàtiques com: l'afecte, l'autonomia, l'autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l'àmbit domèstic, el lleure i l'entorn, el paper educatiu de l'escola, etc. El contingut de les sessions és el que a continuació es detalla:

- Sessió 1. (12 de novembre) Mama! Papa! Upa...!

- Sessió 2. (19 de novembre) Deixa'm!... Jo sol!

- Sessió 3. (26 de novembre ) A dormir no!... Hi ha un monstre!

- Sessió 4. (3 de desembre) Per menjar, li poso la TV i fora problemes!

- Sessió 5. (10 de desembre) El meu fill no para. Ho toca tot, ho remena tot... És un trasto!

- Sessió 6. (17 de desembre) Monogràfic sobre tema escollit per les famílies

L’espai de treball serà al Centre Cívic (carrer Sant Pere, 2) i les inscripcions es poden fer als centres educatius del municipi.

VALLS · 15 D'OCTUBRE DE 2018