L'Ajuntament de Valls participa al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica exposant el projecte municipal

L'Ajuntament de Valls participa al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica exposant el projecte municipal

L'Ajuntament de Valls participa al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica exposant el projecte municipal

> Concretament es va presentar el Projecte de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica a la taula 'Estratègies municipals de suport energètic a l'usuari vulnerable'

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls va estar present al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica que es va celebrar els dies 8 i 9 a Barcelona. I ho va fer participant a la taula Estratègies municipals de suport energètic a l'usuari vulnerable presentant el Projecte de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica que es desenvolupa a Valls.

La intervenció per part de l'Ajuntament va tenir lloc dijous a la tarda i va anar a càrrec d'Anna Garcia i Laura López, tècniques de la regidoria, que van compartir l'espai de trobada amb altres ajuntaments que van exposar la seva experiència. Concretament el de Molins de Rei va fer referència a l'Oficina de prestacions socials: més a prop de l'usuari; l'Ajuntament de Sabadell va parlar dels agents energètics a la llar en casos de renovació de l'IRER, i finalment el de Barberà del Vallès va incidir en la construcció d'un punt d'assessorament energètic i l'aplicació de la llei 24/2015.

El Congrés Català de Pobresa energètica és una iniciativa conjunta impulsada per diverses administracions, ens del món local i supramunicipal i entitats socials, ambientals i de la societat civil per crear un front comú que defensi i garanteixi els drets energètics de la ciutadania, sobretot d'aquella que es troba en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social. En aquesta segona edició, el Congrés se centra en les causes que agreugen la problemàtica i en l'estat actual de la defensa dels drets energètics en l'àmbit local i europeu.

La finalitat és disposar d'un espai de trobada, reflexió, debat i diàleg entre els múltiples actors que incideixen en l'atenció a la pobresa energètica a Catalunya. Impulsar el coneixement i el debat expert sobre els aspectes més rellevants per avançar en la recerca de solucions efectives, a curt i mitjà termini. Promoure un nou marc de governança que permeti, gràcies a la col·laboració entre els diversos agents, una millor prevenció i gestió de la vulnerabilitat energètica i social. I finalment, sensibilitzar de la magnitud i la gravetat de la pobresa energètica i de la necessitat de combatre-la activament.

VALLS · 13 DE NOVEMBRE DE 2018