L'Escola municipal de música Robert Gerhard organitza diversos concerts de final de trimestre

L'Escola municipal de música Robert Gerhard organitza diversos concerts de final de trimestre

L'Escola municipal de música Robert Gerhard encara el final de primer trimestre amb diversos concerts. D'una banda, els alumnes de les aules d'instrument oferiran fins a divuit recitals, ja siguin de forma individual o en petits grups, donat que l'escola aposta per les classes col·lectives d'instrument. Aquests concerts tindran lloc a partir del dimarts 20 de novembre i fins el 17 de desembre a l'aula noble de l'escola i a la sala d'actes del Convent del Carme.

Paral·lelament, l'escola ha preparat tres grans concerts de Nadal segons les edats dels participants. El primer, que tindrà lloc el dimarts 4 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Principal, acollirà els més petits de l'escola, alumnes de 4 a 7 anys, que interpretaran un seguit de cançons populars i d'autor seguint el fil del tema dels oficis.

El divendres 21 de desembre a 2/4 de 8 i també al Teatre Principal serà el torn dels alumnes més joves però que ja participen d'agrupacions instrumentals estables: orquestres, grups de teclats, de guitarres, d'Orff i de cor. Aquests alumnes van ser de colònies a Tamarit el passat cap de setmana del 10 i 11 de novembre i part del treball que van fer es podrà veure en aquest concert.

Els alumnes més grans tindran el seu espai el dimarts 18 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda al Centre cultural municipal. Serà el torn dels alumnes d'entre 12 i 15 anys que participen dels grups de percussió, guitarra, teclat, cor i orquestra.

D'altra banda, i a petició de diferents entitats culturals de Valls i comarca, l'escola ha preparat quatre concerts per cobrir aquestes invitacions. El primer tindrà lloc el divendres 30 de novembre a les 6 de la tarda i comptarà amb els alumnes de percussió i el grup de vent. Posaran música a la tradicional encesa de llums de Nadal que organitza l'Ajuntament de Valls. El grup sortirà des del Pati i, en cercavila, anirà fins al Parc Barrau, on acabarà el recital.

El segon concert serà el dissabte 15 de desembre a 2/4 de 5 de la tarda i fins les 6, al Pati. Hi participaran tots els combos de l'Escola, convidats pel Centre Cívic de Valls, per ambientar la Mostra d'Art Jove. El tercer concert tindrà lloc a Figuerola del Camp, convidats per la comissió de festes, i hi participarà l'Orquestra Gerhard i uns grups de música de cambra. El recital tindrà lloc el diumenge 16 de desembre a les 7 de la tarda a l'església de l'Esperança. I, finalment, el quart i últim concert tindrà lloc a Picamoixons. En aquest cas hi participaran els dos grups de vent de l'escola, així com alguns alumnes instrumentistes en petits grups de cambra. En aquest cas la invitació ve de la mà de l'EMD de Picamoixons i el concert serà a l'església a les 7 de la tarda.

A banda dels concerts, l'escola fa una sortida a Barcelona per tal de veure i escoltar el musical “El petit príncep”, a la Sala Barts. En aquest cas, es tracta d'una sortida a iniciativa de l'aula de cant, ja que els alumnes d'aquesta aula estan preparant, per aquest curs, aquest musical i tenen previst oferir-ne dos concerts a finals de maig. La sortida s'ha obert a les famílies del centre i hi participaran més de cinquanta persones.

La voluntat de l'escola és la de fer significatiu tot l'aprenentatge musical i donar sentit a l'estudi individual i col·lectiu de la música. I, per altra banda, implantar-se, sempre que sigui possible, en el teixit cultural, associatiu i dinàmic del poble i de la comarca.

Totes les activitats són de lliure accés, sempre amb aforament limitat. Amb aquests vint-i-cinc recitals previstos durant el proper mes, l'escola acabarà les classes la primera part de curs i tancarà per vacances fins el 8 de gener.

VALLS · 22 DE NOVEMBRE DE 2018