La nova estació de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics consolida el creixement constant

La nova estació de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics consolida el creixement constant

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

L’estació de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics instal·lada al Vilar des de finals de juny de l’any passat ha consolidat el creixement constant d’usuaris en els sis mesos que porta en funcionament. Durant aquest primer mig any, l’han utilitzat 41 persones diferents, que han efectuat 210 recàrregues amb un total de 1.800 kW, la qual cosa representa uns 12.000 km d’autonomia sense cap cost per als propietaris dels vehicles. Aquest quilometratge equivaldria a uns 900 euros en combustible, que per tant no s’han consumit i alhora s’han evitat unes emissions de 1.800 kg de CO² a l’atmosfera.

Com a exemple de l’ús creixent, cal destacar que tan sols en aquest darrer mes de desembre s’han beneficiat del punt de recàrrega un total de 15 usuaris diferents, que han realitzat un total de 47 recàrregues amb gairebé 500 kW subministrats, segons les dades proporcionades per la mateixa plataforma tecnològica de l’estació del Vilar. Les xifres indiquen que la utilització ha anat en augment mes rere mes a mesura que s’ha anat coneixent la seva existència entre els propietaris de vehicles elèctrics tan de la ciutat com de fora.

El nombre d’usuaris donats d’alta des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls ha estat de 12 persones, a les quals s’ha lliurat la targeta que permet recarregar a la nostra estació, així com també a totes les estacions públiques de Catalunya gràcies al funcionament en xarxa. Concretament, són 5 persones de Valls i les 7 restants d’altres punts del territori català. Així mateix, 10 són usuaris de cotxes, 1 de moto i 1 de bicicleta elèctrica.

La Regidoria de Mobilitat destaca que les dades confirmen l’encert del projecte, que a priori partia d’una teòrica demanda zero i que, en canvi, ha anat creixent des del primer dia fins ara. El projecte ajuda a fomentar la mobilitat sostenible en el nostre territori, ampliant la infraestructura de punts i estacions de recàrrega del país per tal que aquesta sigui cada vegada més extensa. Alhora s’aprofita el pol d’atracció turístic que aquestes estacions generen, la qual cosa es confirma pel fet que han passat per l’estació de Valls un total de 41 persones diferents i només 12 són les que s’han donat d’alta aquí. La resta són visitants coneixedors de l’existència de l’estació vallenca. La introducció de la mobilitat elèctrica ja és una realitat i el principi del gran canvi que el sector està vivint i que es consolidarà en els propers anys.

VALLS · 9 DE GENER DE 2019

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat