Valls organitza la 2a edició de la Favatada popular i la mostra de cuina de faves als restaurants de la ciutat

Valls organitza la 2a edició de la Favatada popular i la mostra de cuina de faves als restaurants de la ciutat

> La favatada popular se celebrarà el 13 d’abril amb una festa familiar en la que hi prendrà part el gegantó infantil Lladrefaves i on es celebrarà per primer cop el concurs de pelar faves

> Dinou restaurants s’hi sumen i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista, de l'1 al 21 d’abril

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la segona jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 13 amb la celebració de la segona edició de la Favatada Popular, on es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Aquest any com a novetat es celebrarà, a les 11:30 hores, el primer concurs de pelar faves. L'esdeveniment, obert a tota la població a partir dels 6 anys, es dividirà en dues categories. En la primera categoria, pels participants de 6 a 12 anys, el 1r premi seran 2 figures dels gegantons de Valls, el 2n premi un peluix del gegantó Lladrefaves i el 3r un llibre amb la llegenda del Lladrefaves i un puzle dels gegants de la ciutat. I, per tots els participants d'aquest grup, se’ls hi donarà de record el joc del calçot i una careta del gegantó Lladrefaves. Pel que fa a la segona categoria, dirigida als participants de 13 anys en amunt, el 1r premi serà un sopar per a 2 persones a triar en un dels restaurantsque participen a la favatada i una ampolla de Vermut Montseta Magnum, el 2n premi un lot de vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i el 3r premi un val de 30€ per comprar als comerços de Valls. I tots els participants del grup rebran una ampolla de vermut Montseta.

Els tiquets per a les racions de faves es poden adquirir a la mateixa festa del 13 d’abril i també anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme i als restaurants que participen a la Mostra. Per només 3 euros, el tiquet inclou una ració de faves a la catalana i a més un plat de record de la celebració.

Dinou restaurants, dinou maneres diferents de cuinar faves

La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants arrencarà abans, en concret el dia 1 d’abril i s’allargarà fins al 21. Durant aquestes dues setmanes, 19 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

La Mostra també servirà per destacar totes les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïna vegetal, a més d’aportar molta fibra, potassi i fòsfor. Els nutricionistes destaquen que com a llegum la fava tenen un impacte positiu en prevenir malalties cardiovasculars i afavoreixen la microbiota intestinal, claus per a mantenir el nostre estat de salut.

Als restaurants de Valls es podran provar les faves amb marisc (Restaurant Luga), pizza de favetes amb virutes d’ibèric i ous de guatlla (Planeta Kasteller), faves de l’àvia (El nou K de Valls), faves a la Catalana (Ca l’Àngel), remenat de faves amb verduretes (Nou Milan), arròs a la llauna amb faves i calamarsets (l’Esportell del Bou), faves sucant (Bruch), remenat de faves mar i muntanya (el Tros), faves 22 (Portal 22), faves & cua de bou (Masia Bou), faves amb costella (Julià Malloll), estofat de faves (Marma), faves amb xipirons saltejats amb menta i oli de botifarra negra (Masia del Pla), faves estofades amb tripa de bacallà i alls tendres (el Tast), faves de l'àvia a la catalana (Masia Cervelló), cassola de faves al xerès (El Polígono), favetes amb cloïsses i safrà (K Güell), faves sucades amb romesco (3 Portes) i faves reofegades amb salsa de calçot (La Bona Teca).

Mostra de Cuina de les faves, de l'1 al 21 d’abril als restaurants de Valls

Bar Restaurant Luga

Plaça de la Vil·la Romana, 4

Faves amb marisc

Planeta Kasteller

Carrer de la Vallvera, 1

Pizza de favetes amb virutes d’ibèric i ous de guatlla

El Nou K de Valls

Plaça de Sant Francesc

Faves de l’àvia

Restaurant Ca l’Àngel

Carretera del Pla, 126

Faves a la catalana

Restaurant Nou Milan

Carrer Jaume Mercadé, 2

Remenat de faves amb verduretes

L’Esportell del Bou

Carrer Diputat Orga, 3-5. Picamoixons

Arròs a la llauna amb faves i calamarsets

Bar Restaurant Bruch

Plaça del Blat, 10

Faves sucant

El Tros Restaurant

Carrer Colom, 27

Remenat de faves mar i muntanya

Portal 22

Plaça Portal Nou, 22

Faves 22

Restaurant Masia Bou

Carretera de Lleida, km 21,5

Faves & cua de bou

Restaurant Julià Mallol

Carrer Sant Francesc, 37

Faves amb costella

Restaurant Marma

Carrer Prat de la Riba, 14

Estofat de faves

La Masia del Pla

Carretera del Pla, Km 19

El Pla de Santa Maria

Faves amb xipirons saltejats amb menta i oli de botifarra negra

Restaurant el Tast

Carrer Eladi Homs, 0

Faves estofades amb tripa de bacallà i alls tendres

Masia Cervelló

Carrer Major, 56. Fontscaldes

Faves de l'àvia a la catalana

Restaurant El Polígono

Polígon industrial de Valls.

Carrer Artesans, 30

Cassola de faves al xerès

Pizzeria K Güell

Carrer Germans Sant Gabriel, 12

Favetes amb cloïsses i safrà

Restaurant 3 Portes

Muralla del Castell, 1

Faves sucades amb romesco

Restaurant la Bona Teca

Polígon industrial de Valls.

Carrer Artesans, 35

Faves reofegades amb salsa de calçot

 

Descarregar cartell

Descarregar tríptic

VALLS · 28 DE MARÇ DE 2019