El Patronat d'Esports consolida els seus serveis amb gairebé 6.000 usuaris setmanals

El Patronat d'Esports consolida els seus serveis amb gairebé 6.000 usuaris setmanals

El Patronat d'Esports consolida els seus serveis amb gairebé 6.000 usuaris setmanals

> La temporada d’estiu, amb la piscina com a principal reclam, la que més creix en els últims anys amb puntes rècord de gairebé 4.000 abonats

> Els serveis de fitness al Centre Esportiu Municipal del Fornàs continuen augmentant en usuaris fins a superar les 2.200 persones

> L’oferta d’activitats de serveis d’adults assoleix mitjanes d’ocupació diària del 50%, arribant a les tardes al 70%

> El PME ha concedit 146.000 euros en subvencions a 45 entitats i esportistes

El Patronat Municipals d’Esports ha tancat el 2017 amb nous rècords d’activitat, en una tendència a l’alça que s’ha consolidat en la última dècada. Així, amb 5.959 usuaris setmanals durant els mesos d’hivern, el PME ha aconseguit el 2017 les seves millors xifres globals d’activitat entre abonats, cursetistes, infants o esportistes d’entitats que utilitzen les instal·lacions. Entre les dades, destaquen els 3.161 abonats al desembre, la xifra més alta enregistrada mai en aquesta època de l’any, un 59,9% més que ara fa deu anys, gràcies a la consolidació de serveis del Centre Esportiu Municipal del Fornàs a partir del 2010.

De fet, la millora i ampliació de les instal·lacions esportives assolides en els últims deu anys ha anat acompanyada sempre d’un augment de la pràctica esportiva entre la població, objectiu central del PME. Així, per exemple, la posada en servei l’any 2014 de la piscina d’estiu del Fornàs ha multiplicat l’activitat a l’estiu, assolint puntes els mesos d’agost amb 3.900 abonats, rècord tan l’any 2016 com el 2017. La mateixa piscina explica també la recuperació de les activitats infantils d’estiu, en concret del Miniesportiueig i l’Esportiueig amb un balanç de participació de 636 nens i nenes.

Per tipus d’abonament es manté la consolidació també a l’alça dels serveis de fitness que, en els últims deu anys s’ha multiplicat dels 280 del 2007 als 2.208 de l’any passat. En aquesta dècada, s’ha consolidat ja una oferta per adults de 24 activitats, amb 2.896 places setmanals que l’any passat va assolir mitjanes d’ocupació de més del 50% amb puntes a la tarda del 70%. Les dades demostren en aquest sentit l’àmplia acceptació dels usuaris d’activitats tan diverses com les d’aiguagym, pilates, tai txi, ioga, aeròbic step, spinning, zumba o d’hipopressius, entre molts d’altres.

El número de cursetistes es manté estable al voltant de les 4.500 persones, amb un petit increment de les activitats d’adults i una disminució dels cursos de promoció esportiva dirigida a infants. Pel que fa a les festes populars al carrer que impulsa el Patronat d’Esports, les xifres de participants es redueixen lleugerament fins a les 2.266 persones, però destaca l’ampliació en els últims anys de la diversitat d’activitats que s’organitzen. D’aquesta manera, a les clàssiques cursa de Santa Úrsula i Festa de la Bicicleta, s’hi han afegit les caminades populars, l’aeròbic day o, l’any passat, una masterclass de tai-txí.

El 2017 el patronat va concedir 146.600 euros en subvencions destinades a la promoció d’esportistes i també de suport a les activitats que organitzen les entitats esportives vallenques. Així, s’han concedit 45 subvencions a clubs i entitats de Valls, a esportistes per l’ús d’instal·lacions, al foment de l’activitat esportiva entre escolars i també a esdeveniments com la Volta Catalunya o la Clàssica Xavi Tondo Copa Espanya de ciclisme.

>> Descarrega dossier (pdf)

 

VALLS · 24 DE GENER DE 2018.