Valls promou la salut física i mental de les persones grans amb el nou programa comunitari «Mou-te»

Valls promou la salut física i mental de les persones grans amb el nou programa comunitari «Mou-te»

L’activitat, per a majors de 64 anys, començarà el 19 d’abril en quatre parcs de salut de la ciutat i estarà guiada per personal tècnic esportiu

L’Ajuntament de Valls ha posat en marxa ‘Mou-te!’, un programa d’activitat física per a gent gran als parcs de salut de la ciutat. A partir de la gimnàstica de manteniment adaptada a les necessitats de les persones grans, la iniciativa promou la salut i l’espai de trobada d’aquest col·lectiu en llocs a l’aire lliure com són els parcs municipals de salut. El període d’inscripcions ja ha començat i finalitzarà l’1 d’abril. L’activitat, destinada a majors de 64 anys, començarà el 19 d’abril.

220322Activitatfisicagentgran

La regidoria d’Acció Comunitària, per mitjà del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) i amb la participació del Patronat Municipal d’Esports, ha iniciat el programa ‘Mou-te!’ com a servei integrat en la xarxa de prevenció Radars, que promou el benestar de la gent gran i en redueix la solitud no volguda. L’objectiu és dinamitzar els parcs de salut i obrir el ventall d’activitats descentralitzades de promoció de la salut per a la gent gran. L’aïllament social provocat pel confinament ha causat en moltes persones grans una davallada de la seva salut. El que es pretén amb aquesta proposta és oferir activitats segures a l’aire lliure i guiades per una persona amb coneixements esportius, que promoguin la salut tant a nivell físic com mental.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure en algun dels quatre grups actius en els quatre parcs de salut de Valls i que es desenvoluparan de la següent manera: els dilluns als Pisos de Clols, els dimarts al Fornàs, els dijous a les Comarques i els divendres a la Xamora, en tots els casos a les 9.30h. L’activitat es basarà en la mobilitat de les articulacions, la relaxació, la resistència i la força, la psicomotricitat i l’equilibri a través d’exercicis senzills i jocs dirigits pel personal tècnic especialitzat del Patronat d’Esports.

Les inscripcions s’han de fer omplint una butlleta que es pot trobar a l’Ajuntament de Valls, al Patronat Municipal d’Esports (instal·lacions del Vilar i del Fornàs) i al CAP Valls Urbà. Els tres primers mesos de l’activitat, d’abril a juny, seran gratuïts com a prova pilot. A partir del setembre i fins el juny de 2023, el cost total del curs serà de 30 euros, per al qual caldrà tornar a fer la inscripció.

220322infografiaparcsdesalut

VALLS · 22 DE MARÇ DE 2022